Wolt kino nedēļa ar Kino Kults

Kino un ēdiens allaž ir gājuši kopā, jo daudziem popkorns ir sinonīms ja ne kino kopumā, tad kinoteātriem noteikti. Jaunākie laiki ir ieviesuši savas korekcijas mūsu paradumos, un nu kino un serializētu saturu pārsvarā baudām mājās. Bet mājās mums ir plaša izvēle ar našķiem un uzkodām, ko liekam uz kārā zoba kopā ar filmām — gan pašu pagatavotām, gan, protams, pasūtītām ar piegādēm.

Kino Kulta” komanda atzīst, ka pēdējā gada laikā ir sevi lutinājusi neskaitāmas reizes, eksperimentējot un kombinējot iecienītākās filmas un seriālus kopā ar iemīļotākajiem restorāniem no “Wolt”, centienos sasniegt gastronomiski ideālo skatīšanās pieredzi. To piedāvājam arī jums — lai garda skatīšanās!

“Pulp Fiction” un bārs “Garāža” 

“I do love the taste of a good burger” mums saka Džūlss Vinfīlds nepārspējamā Semjuela L. Džeksona izpildījumā, un mēs varam tikai piekrist — krietns burgers ir zelta vērtē! Bāra “Garāža” “beyond meat” burgers varētu būt dārgākais “beyond meat” burgers Rīgā, bet… tas varētu būt arī garšīgākais, vismaz mūsu pieredzē, un noteikti Kventina Tarantīno šedevra cienīgs. Turklāt ar vienu burgeru varētu pat pietikt diviem cilvēkiem — porcija ir pamatīga. Papildu efektam noteikti jāpasūta arī kāds “tasty beverage”, ko uzdzert pa virsu karaliskajam burgeram!

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: Beyond “gaļas” burgers no Garāža, kurš pretendē uz “labākais pilsētā” titulu

Filmu meklē: Go3.lv, Tet+

“The Darjeeling Limited” un Singh’s restorāns

Trīs atsvešinājušies brāļi dodas uz Indiju, lai pēc ilgiem gadiem satiktu savu māti un pa ceļam uzlabotu attiecības savā starpā. Vesa Andersona mīlestības vēstule Indijai ir piesātināta ar atsaucēm uz Indijas filmām, ieskatiem Indijas kultūrā un, protams, Latvijā iemīļoto “vesandersonīgo” stilu. Un vēl “Ceļojums uz Dardžilingu” rada nepārvaramu kāri pēc Indijas ēdiena līdz pat burtiskai karija garšai mutē — pretoties nav iespējams, labāk ir padoties un, lai filmas skatīšanās būtu izdevusies, laikus pasūtīt kaut ko no Singh’s restorāna!

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: Rai Kaddu (ķirbis) kopā ar naan maizi (ar sieru) un Palak Pyaz Pakora kā našķi no Singh’s

Filmu meklē: Tet+

“Blade Runner” un Ramen Riga

Jebkurš iemesls vēlreiz noskatīties Ridlija Skota leģendāro 1982. gada zinātniskās fantastikas filmu “Blade Runner” (“Pa asmeni skrejošais”) ir pareizs iemesls. Lietus, neona gaismu apspīdēta pilsēta naktī… un ēdiens! Ja pareizi sarēķināt laiku, varat pasūtīt Tokas pīles ramen no Ramen Riga tā, lai izpalīdzīgais Wolt kurjers to piegādātu tieši uz to ainu, kurā Dekards ēd japāņu nūdeles. Ņemot vērā, ka iedomātajā nākotnē civilizācija sastāv no amerikāņu un Āzijas kultūrām, efekts būs labāks nekā 3D!

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: “Tokijas pīles” ramen, Miso garneles un mochi no Ramen Riga — Dekarda cienīga izvēle

Filmu meklē: iTunes

“Ted Lasso” un Zivju Lete

Komēdijseriāls “Ted Lasso” ir iekarojis mūsu (un jūsu) sirdis! Stāsts ir balstīts uz kanālā NBC savulaik redzamiem sporta skečiem ar Džeisonu Sudeikis kā amerikāņu futbola treneri, kurš dodas uz Lielbritāniju, lai trenētu… “normālā” futbola komandu. Teds arī ātri vien uzzinās, ka ir visnotaļ zīmīgas atšķirības starp šiem futbola veidiem, tāpat kā starp amerikāņu un britu virtuvi, bet mūsu uzdevums bija atrast labāko restorānu, kas apvienotu sevī šķietami neapvienojamo. Mūsuprāt, tas ir izdevies “Zivju letei”, kur vienlīdz labi kopā sadzīvo gan burgeri, gan fish’n’chips! Būs ko papētīt ēdienkartē, jo seriālam tūlīt iznāk otrā sezona!

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: Fish’n’Chips, burgers ar mencu vai zivju kroketes uzkodās no Zivju Lete — garām nepasitīsiet!

Seriālu meklē: AppleTV+

“Мимино” un Loсale Restorāns

“Gamardžoba” visiem Gruzijas faniem! Gruzijā “Kino Kulta” komanda satika visdraudzīgākos cilvēkus (mūs aicināja uz vīnu, tikai uzzinot vien, ka esam no Latvijas). Tāpēc arī Gruzijas vakariņas vajag apvienot ar sirsnīgo 1977. gada komēdiju “Мимино” (“Mimino”) par Gruzijas mazo lauku helikoptera pilotu, kurš dodas uz Maskavu piepildīt sapni — pilotēt lielās pasažieru lidmašīnas. Sirsnība, draudzība un īsts Gruzijas gars!

Kino Kulta gurmānu klubs iesakaHačapuri Megreļu gaumē ar tkemaļi mērci un dārzeņu salātiem Gruzijas gaumē no Locale

Filmu meklē: YouTube (https://youtu.be/P4k2LNPRV-0

“Kriminālas ekselences fonds” un Zefīrs

Neskatoties uz to, ka puse no “Kino Kulta” komandas ir redzama uz ekrāna pasta aplaupīšanas ainā (abi Sergeji spēlē policistus Teteri un Smetaņuku — režisors un scenārija autors Oskars Rupenheits jau sen sola, ka kādreiz uzrakstīs par viņiem filmu vai vismaz web seriālu), tā nav mūsu mīļākā aina “Kriminālas ekselences fondā”. Mūsu mīļākā aina ir zefīra aina — smieklīgākā aina latviešu filmās pēdējos 10 gados! Tādēļ arī šīs filmas seansa “keiteringu” uzticam picu un sendviču meistariem no “Zefīrs”.

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: Pizza Quattro Formaggi un veģetārais sendvičs (Bens no “Parks & Rec” teiktu, ka šis ir “Calzone!”) no Zefīrs

Filmu meklē: www.kefmovie.com (vai pašmāju straumēšanas servisos)

“Long Way Up” un Delisnack

Vienkārši uzkāpt uz motocikla un doties apkārt pasaulei! Ticam, ka šāda (vai līdzīga) ideja ir piemeklējusi daudzus, un, kamēr briestat tās realizācijai, noskatieties, kā to paveica slavenais aktieris Jūens Makgregors (“Vilcienvakte”, “Zvaigžņu kari” un neskaitāmas citas filmas). 11 sēriju garumā viņš kopā ar savu draugu Čārliju Burmanu dodas cauri visai Dienvidamerikai līdz Losandželosai — bet mēs sekojam tiem līdzi, baudot labākos pasaules ēdienus no Delisnack. Par kalorijām nevajag satraukties, jo laimīgie tās neskaita!

Kino Kulta gurmānu klubs iesaka: atkarībā no sērijas, jebko no Delisnack, kas čurkst, tecina taukus un rada spēcīgu siekalu izdalīšanos

Seriālu meklē: AppleTV+

Ar šiem piemēriem vien, protams, ne tuvu nav izsmeltas plašās kino un gardumu kombinācijas – to ir tikpat daudz kā filmu uz pasaules, tā ka atliek vien eksperimentēt! Labās ziņas ir, ka šajos eksperimentos varam būt tikai un vienīgi ieguvēji, atklājot jaunus kino un ēdienu pasaules nostūrus. 

DOTIES UZ WOLT