Costa Coffee kafija tagad pieejama arī Wolt

Tagad platformā Wolt iespējams pasūtīt gandrīz jebkuru no Costa Coffee kafijām un gardajām uzkodām līdz darba vai māju durvju slieksnim. 

Costa Coffee pērn nosvinēja desmit gadu jubileju Latvijas tirgū, un par savu priekšrocību joprojām uzskata gadu desmitiem nemainīgo kvalitāti: “Brāļi Bruno un Serdžio Kostas pirms 50 gadiem Londonā izveidoja savu unikālo kafijas pupiņu maisījumu “Mocha Italia”, un jebkurā Costa Coffee kafejnīcā Rīgā vai citur pasaulē kafija arī šodien garšos tieši tāpat kā toreiz. Kvalitātei un garšai jābūt nemainīgi izcilai neatkarīgi no kafijas ražas pasaulē vai citiem apstākļiem un par to rūpējas mūsu galvenais kafijas meistars Gennarro Pelliccia,” stāsta Costa Coffe Latvija mārketinga vadītāja Kristīne Bašķere. 

Vēl viena Costa Coffee priekšrocība ir plašais izvēles klāsts, piedāvājot jebkuram izveidot savu ideālo kafijas garšas kombināciju: “Mums ir ļoti plašas iespējas, kā sabūvēt savu unikālo dzērienu!” stāsta Kristīne.  Pasūtot kafiju, ir iespējams izvēlēties starp vairākiem kafijas pupiņu veidiem un 7 pienu veidiem, kā arī iespējams savu dzērienu papildināt ar kādu sīrupu. Costa Coffee ir draudzīgs arī vegāniem, piedāvājot govs pienu aizstāt ar auzu, kokosa vai citu augu pienu, kā arī tiem, kas nelieto kofeīnu, bet labprāt nobauda kādu uzmundrinošu vai sildošu dzērienu, kā alternatīva tiek piedāvāta bezkofeīna kafija un karstā šokolāde. Costa Coffee iespējams baudīt arī pasaulē aktuālo Chai jeb zaļās vai melnās tējas pulvera latti: “Lai gan tirgū pieejama jau vairākus gadus, Chai Latte diemžēl Latvijā joprojām līdz galam nav iedzīvojusies,” Latvijas iedzīvotāju paradumus atklāj Kristīne.

Runājot par to, kā šo desmit gadu laikā ir mainījusies Latvijas iedzīvotāju izpratne par kafijas kultūru, Kristīne uzskata, ka cilvēki arvien vairāk sāk saprast, ko nozīmē laba kafija: “Cilvēki sāk saprast atšķirību starp ar ūdeni aplietiem un nenosakāmi ilgu laiku ievilkties atstātiem kafijas biezumiem, ko mēdzam dzert mājās, un kafiju, kuru iespējams baudīt labās kafejnīcās. Parādās izpratne par to, kas ir espresso, kas ir corto un kas ir amerikāno. Latvijas klientu vidū joprojām populārākie ir klasiskie kafijas dzērieni – amerikāno, latte un kapučīno, taču arvien lielāku popularitāti gūst arī flat white.” Uz jautājumu, vai šādas kvalitātes kafiju var uztaisīt arī mājās, Kristīne atbild daudznozīmīgi: “Šobrīd viss ir iespējams! Var nopirkt profesionālu virtuves tehniku un nav jāiet arī uz restorānu. Jautājums, protams, gan nav tikai par tehniku, bet arī prasmēm, jo, piemēram, mūsu baristas pienu prot putot vairākos veidos, atkarībā no tā, kāds dzēriens tiek pagatavots.”

Šobrīd Costa Coffee kafejnīcās šī gada rudens sezonas aktuālos dzērienus – lazdu riekstu un kļavu sīrupa kafijas – nomaina ziemas dzērieni: “Katru gadu mūsu klienti gaida gan svētku dzērienus, gan jaunās Ziemassvētku krūzes. Arī šogad būs pieejamas gan termokrūzes, gan līdzņemšanas krūzes ar īpašu svētku dizainu. Ar nepacietību arī gaidām, kad piparkūku lattes putukrējuma cepurīti izdaiļos tradicionālais Costa Coffee piparkūku vīriņš,” atklāj Kristīne. Diemžēl īpašajiem Ziemassvētku sezonas kafijas dzērieniem gan būs jādodas pakaļ uz kādu no kafejnīcām: “Nevaram nodrošināt, ka putukrējums nonāk līdz klientam tādā kvalitātē, kādā mēs to gribētu,” stāsta Kristīne. Tomēr nevajag arī saskumt – ar piparkūku sīrupu ir iespējams papildināt jebkuru kafiju! Vasaras sezonā Costa Coffe piedāvās arī auksti brūvētu kafiju, kas top atšķirīgā veidā nekā karstā kafija, pirms pasniegšanas cold brew gatavojas 20 stundas. 

Bez plaša spektra karstajiem dzērieniem Wolt ir iespējams pasūtīt arī dažādas Costa Coffe sāļās un saldās uzkodas – klasisko siera kūku, vegāniem draudzīgo ābolkūku, braunijus, mafinus, svaigi ceptus kruasānus, panini, tortiljas, vrapus un citus gardumus!

DOTIES UZ COSTA COFFEE