“Wolt” atbalsta Ukrainas iedzīvotājus, ziedojot 1,5 miljonus eiro

Mēs ziedojam 1 500 000 eiro humānajai palīdzībai

“Wolt” ir no tiesas apbēdināts par Krievijas valdības rīcību Ukrainā, kas klaji pārkāpj starptautiskās tiesības un ir pretrunā ar “Wolt” uzņēmuma vērtībām. Domās esam kopā ar visiem, kurus skāris šis konflikts.

Tomēr šobrīd tikai ar domām un lūgšanām Ukrainas iedzīvotājiem vien nepietiek. Mums ir nepieciešama aktīva rīcība un palīdzība cilvēkiem, kurus esošā situācija skārusi visvairāk.

Tāpēc “Wolt” ziedo 1 000 000 eiro humānās palīdzības organizācijām, papildus pievienojot “Wolt” darbinieku kopīgo ziedojumu teju 500 000 eiro apmērā dažādām atbalsta organizācijām. Mēs vācam ziedojumus visās mūsu uzņēmuma pārstāvētajās valstīs, lai tālāk tos nodotu starptautiskām nevalstiskajām organizācijām, kas ir specializējušās humānās palīdzības sniegšanā, tai skaitā Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja un UNICEF.

Dažas no atbalsta darbībām, ko īstenojam jau tagad:

  1. Mēs ziedojam 1 000 000 eiro humānās palīdzības organizācijām;
  2. Atbalstu papildināsim ar “Wolt” darbinieku ziedojumu teju 500 000 eiro apmērā;
  3. “Wolt” lietotnē ik viens mūsu klients var veikt ziedojumus, kas tiks tieši novirzīti Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai, UNICEF un citām nevalstiskajām organizācijām (NVO) ar mērķi atbalstīt un palīdzēt Ukrainas tautai. Latvijā ikviens var veikt ziedojumus Ukrainas cilvēkiem ar labdarības organizācijas Ziedot.lv starpniecību, un to var izdarīt arī “Wolt” lietotnē.
  4. Mēs īstenojam vairākus rīcības soļus, lai nesadarbotos ar personām un uzņēmumiem, kuriem ir noteiktas sankcijas. Kā viens no piemēriem  ir apturēt mūsu sadarbību ar visiem restorāniem un mazumtirdzniecības veikaliem, kurus kontrolē vai sponsorē Krievijas valdība vai valsts.
  5. No “Wolt” veikala piedāvājuma klāsta tiek izņemti produkti, kas ražoti Krievijā un/vai ir saistīti ar Krievijas valdību vai valsti. Mēs lūgsim arī visus mūsu tirdzniecības partnerus apsvērt iespēju no “Wolt” platformas izņemt produktus, kas ražoti Krievijā, importēti no tās vai ir tieši saistīti ar Krievijas valdību.

Mēs turpināsim rūpīgi sekot līdzi aktuālajai situācijai un sniegt palīdzību Ukrainas tautai. 

Daudzi “Wolt” darbinieki, klienti un partneri ir Krievijas un Ukrainas iedzīvotāji – viņi, viņu tuvinieki un mīļie ir pret pašu gribu nokļuvuši karā. Ir būtiski nošķirt Krievijas valdības īstenoto rīcību no visu Krievijas iedzīvotāju domām, jo tas nav viens un tas pats. Tāpēc mēs aicinām cilvēkus veicināt mieru, brīvību un cieņu vienam pret otru.

Ja vien iespējams, lūdzu, atbalstiet un palīdziet arī jūs!

Esam uzskaitījuši dažādas organizācijas, kas palīdz Ukrainas iedzīvotājiem:

Ja ir kādi jautājumi vai varat ieteikt vēl citas organizācijas, ar kurām sadarboties, aicinām ar mums sazināties, rakstot uz responsibility@wolt.com  (Ņemot vērā straujo notikumu gaitu, lūdzu, dodiet mums dažas dienas laika, lai atbildētu).