Neliela veikala lielie darbi – “Santa un Barbara” pieredze 20 gadu garumā

Aizvien plašāks “Wolt” platformā kļūst ne tikai piedāvājums ar visgardākajām maltītēm no restorāniem un kafejnīcām, bet arī dažādām precēm no tirdzniecības vietām. Tirgotāju klāsts, no kuriem iespējams pasūtīt, ir plašs un piemērots katra vēlmēm un vajadzībām – gan lielās veikalu ķēdes, gan mazāki veikali. Viens no sirsnīgiem veiksmes un iedvesmas stāstiem mazāko tirgotāju pulkā ir veikals “Santa un Barbara”. Par atbildību un cieņu pret klientu, sekošanu līdzi jaunākajām e-komercijas tendencēm, kā arī teju 20 gadus plašo pieredzi tirdzniecībā, stāsta Santa un Barbara veikala vadītāja Maija Kaziņa.

Pircējam vienmēr jājūtas gaidītam

Par veikala “Santa un Barbara” komandu un unikālo piedāvājumu dzirdējis teju katrs Rīgas iedzīvotājs un viesis. Šobrīd daļu veikala preču sortimentu kāds varētu dēvēt pat par ekskluzīvu, taču, kā stāsta Maija, paši to drīzāk dēvē par mūsdienu nepieciešamību, jo jāseko līdzi pieprasījumam, jāpiedāvā gan vegānā, gan bezglutēna un laktozes produkcija, kā arī noteikti jāsadarbojas ar vietējiem ražotājiem jaunu produktu piedāvājumā. Ik viena klienta vēlmes tiek uztvertas un izpildītas ar lielāko atbildību, rūpēm, cieņu un mīlestību. Panākumu atslēga meklējama veikala komandā: “Tas ir gan vadošais personāls, kas veikalā ir jau vairāk nekā 20 gadus, gan mūsu darbinieki un savstarpējā uzticība. Esam saliedēti un zinām, kas nepieciešams mūsu pircējam. Vienmēr sekojam līdzi tirgus tendencēm un pieprasījumam, kā arī ieklausāmies mūsu pircēju vēlmēs, veidojot plašu un atšķirīgu sortimentu.” 

Veikalā īpaša uzmanība tiek pievērsta apkalpošanai – gan klātienes, gan attālinātajiem klientiem: “Dažkārt šķiet, ka tirdzniecības nozare ir ļoti viegla – atnāc, saliec preci plauktos, izsit čeku un miers. Taču tirdzniecība ir liels un sarežģīts mehānisms, kurā pircējam vienmēr jājūtas gaidītam. Agrāk bija tāds jēdziens kā “tirdzniecības apkalpošanas kultūra”, kas mūsdienās bieži vien pazūd, un par to man sirds sāp. Mēs, veikalā “Santa un Barbara”, esam “vecā kaluma” tirgotāji, tāpēc pret attiecībām ar savu pircēju izturamies ar augstāko cieņu, rūpību un atbildību,” skaidro Maija. 

Rūpes par katru pircēju tiek pārnestas arī pasūtījumiem, kas veikti attālināti ar “Wolt” starpniecību: “Viens no mūsu veikala pamatbaušļiem – pircējam jānosūta tāda prece, kādu pats gribētu saņemt. Dažkārt viens tomāts jāapgroza pat trīs reizes, pirms to iepakojam pircējam. Meitenes cenšas, lai prece būtu kārtīgi iepakota un nebojāta nonāktu līdz pircējam, tāpēc rūpīgi izvērtējam, kuri produkti ir trauslāki un jāliek iepakojuma augšā un kuri izturīgāki. Tāpat vienmēr meklējam risinājumus, ja kādas preces derīguma termiņš tuvojas beigām – sazināmies ar klientu un piedāvājam līdzvērtīgu produktu, lai pasūtījuma vakarā mūsu pircējs nepaliek bez kārotā. Vienmēr cenšamies risināt ik vienu situāciju, lai mūsu klients ir priecīgs un apmierināts, saņemot sūtījumu no mums,” pieredzē dalās “Santa un Barbara” vadītāja Maija.

E-pakalpojums paplašina klientu loku

Kopš 2021. gada jūlija veikala “Santa un Barbara” produkciju iespējams pasūtīt arī caur “Wolt” platformu. Iepriekš produktu piegāde uz mājām no veikala nebija iespējama, un jautājot, kā pie šāda lēmuma nonākuši, Maija vēlreiz norāda uz nepieciešamību sekot līdzi mūsdienu tendencēm. “Tā ir pilnīga dzīves nepieciešamība. E-komercija attīstās ļoti strauji un mēs nevaram to ignorēt. Jaunieši aizvien vairāk izmanto tieši e-pakalpojumus. Viņiem tas ir interesanti un svarīgi, un kāpēc gan mums arī nemēģināt ko jaunu?” par lēmumu pievienoties “Wolt” stāsta Maija. 

Sadarbības sākumā visiem bijis satraukums, kā labāk organizēt darbu un kā spēt sakomplektēt piecus pasūtījumus vienlaicīgi, taču Maija atzīst, ka ik katrs jauns sākums ir satraucošs, un jaunās iemaņas ir jāapgūst: “Sākotnēji radās dažādi misēkļi līdz pašas operatīvi jau spējām sekot līdzi pasūtījumiem, kā arī pieejamajām precēm. Svarīgi, ka mums bija jāiemācās izveidot jauna saikne ar pircēju, kuru dzīvē nesatiekam. Tas ir pilnīgi citādāk nekā veikalā, kad pircējs nāk, skatās un izvēlās – gribu ņemu, gribu neņemu. Attālinātajos pasūtījumos svarīga ir komunikācija. Ja nav tā maizīte, piedāvājam citu, lai, Dieva dēļ, šovakar cilvēks nepaliktu bez tās,” stāsta veikala “Santa un Barbara” vadītāja Maija.

“Pateicoties mūsu sadarbībai ar “Wolt” mums noteikti paplašinājies arī klientu loks. Ir pat cilvēki, kuri brauc no otras Rīgas puses pēc kāda produkta, ko, kā viņi paši saka, var iegādāties tikai šeit. Arī pasūtījumi pienāk no visiem Rīgas rajoniem – par mums uzzinājuši arvien vairāk cilvēku. Ar “Wolt” piegādi pandēmijas laikā piedāvājām rūpniecības preces, jo tās kādu laiku būvniecības preču veikalos nedrīkstēja iegādāties. Tāpat kancelejas preces bērniem, jo bērni mācījās mājās, bet burtnīcas un pildspalvas tāpat bija vajadzīgas,” ar pielāgošanos situācijai dalās “Santa un Barbara” vadītāja.

Vienā teikumā raksturojot savu piegāžu pakalpojumu, Maija smaidot atbild: “Ātri, kvalitatīvi un mīļi!”

Santa un Barbara” visiem saviem klientiem novēl sapratni un uzticību, kā arī apsolās turpināt censties apmierināt jebkuru mūsu vēlmi.