VIENS KLIKŠĶIS, UN LIELDIENU GALDS IR KLĀT!

Aprīļa mēnesis manā dzīvē vienmēr ir bijis notikumiem un svētkiem piepildīts. Es pat teiktu, ka Aprīlis, tieši manā draugu lokā, atklāj svētku sezonu. Tas sevī ietver ne tikai Lieldienas, bet arī manu draugu un radinieku dzimšanas dienas. Nevar aizmirst arī par to, ka kļūstot siltākam laikam, kopā ar draugiem atklājam arī āra piknika sezonu, kas arī ir sava veida rituāls un svētki. 

   Lieldienas man vienmēr ir asociējušās ar olu krāsošanu, to slēpšanu un vēlāk arī meklēšanu. Laiks, kad viss kļūst zaļāks, un daba sāk lēnām pamosties. Un, protams, olas, olas, olas. Olu ir tik daudz, kā nekad agrāk. Arī visi ēdieni tiek pielāgoti olu tematikai. Kaut arī Lieldienu zaķim vairāk neticu (bērnībā tā bija gaidītākā lieta visu svētku laiku), man vienmēr ir prieks parūpēties par to, lai mazai māsai būtu svētku noskaņojums, un iejusties Lieldienu zaķa lomā, kurš staigā pa pagalmu un slēpj gan mazas, gan lielas šokolādes olas. 

   Šoreiz, pateicoties ēdienu piegādes aplikācijai Wolt, nolēmu apvienot divus svētkus vienā – Lieldienas un draudzenes dzimšanas dienu. Manuprāt, fantastiska kombinācija, kura ļauj izpausties svētku dekorācijās un, protams, svētku mielastā. Tiek “nošauti” divi zaķi ar vienu šāvienu. Lieliski, ne? Tāpat, manuprāt, mūsdienās ir tik fantastiski, ka nav jādodas uz lielveikalu, jātaisa lielie iepirkumu saraksti un jāgaida milzīgajās rindās (neesmu liels fans šim pasākumam), jo cilvēki un tehnoloģijas ir parūpējušies par to, lai mēs šodien varētu visdažādākās preces un ēdienu pasūtīt uz mājām. Es nekad nebūtu iedomājies, ka es jelkad varētu pasūtīt uz mājām gatavu, siltu ēdienu, noteiktā laikā. Tagad arī svētkus var sagādāt tik vienkārši, tikai ar pāris klikšķiem telefonā, un nav lieki jāstreso, par to, ka kaut kas varētu aizmirsties, jo to visu mierīgi vari apdomāt no savas guļamistabas.    Es vienmēr esmu ticējis, ka jālaiž visas domas kosmosā, lai tās piepildās, un ziniet ko? Tas vienmēr notiek. Arī šī reize nebija izņēmums, jo ilgu laiku domāju par to, kā es varētu padarīt šīs Lieldienas un draudzenes dzimšanas dienu vēl īpašāku. Kur gadījies, kur ne, man trāpījās lieliska iespēja šos svētkus atzīmēt vienā no šarmantajiem Maestro Design Hotel numuriņiem, tepat, Liepājā. Es biju pilnībā pārliecināts, ka šī būs pareizā izvēle, un, ka šīs viesnīcas numuriņš raisīs īpašu atmosfēru. Tā arī bija. 

Kad, beidzot, bijām iekārtojušies, bija laiks pasūtīt svētku mielastu un dekorācijas. Pētot Wolt Liepājas piedāvājumu, kurā ir pieejami dažādi restorāni, dāvanas, ziedi, baloni, kā arī dizaina preces, ar draudzenēm nolēmām par labu “Rimi”“Mani Svētki”“Doka Pica” un “Street Food LV”. Piemēram, “Mani Svētki” šajā gadījumā bija izcils variants – pasūtījām papīra traukus un divus milzīgus hēlija balonu komplektus, izmantojot iepriekšpasūtījumu (respektīvi salikām pasūtījumu iepriekšējā dienā un atzīmējām laiku, cikos kurjeram piegādāt dekorācijas), ar kuriem pārsteidzām draudzeni dzimšanas dienā. “Rimi” nodrošināja dzērienus un mazas dekorācijas, kuras labi papildināja noformējumu – krāsainas M&M’s konfektes un šokolādes olas.    Kad dekorācijas tika saliktas pa “plauktiņiem”, Wolt kurjers arī bija klāt ar uzkodām, pamatēdienu un, protams, desertiem. Tajā mirklī ieradās arī īpašais viesis – mūsu draudzene, kurai nekas līdz šim netika sīkāk minēts. Viss ko norunājām – tikties Maestro Design viesnīcas recepcijā, no kuras tālāk jau vedām viņu uz numuriņu. Neziņa un maza panika pārņēma draudzeni. Lielākam “action”, likām viņai aizvērt acis un neskatīties. 

Pārsteigums, protams, izdevās. Citādāk nemaz nevarētu būt. Sagaidījām viņu ar mega baloniem, kaudzi ēdienu un bezalkoholisko Mežezeru, kas noteikti lika viņai atgriezties bērnībā. Kuram gan Mežezers neasociējās ar bērnības dzimšanas dienas ballītēm vai bērnudārza/pamatskolas izlaidumu.    Svētku svinības iesākām ar dažādu sieru uzkodu kasti, kuru pasūtījām no “Street Food LV”. Slāpes veldzējām ar Mežezeru un bezalkoholisko vīnu. Fonā, vēl labākai atmosfērai, skanēja mūsu iecienītākās dziesmas. Protams, ka šo visu vajadzēja iemūžināt skaistās fotogrāfijās un video materiālos. Pamatēdiens un deserti pie mums “atbrauca” no “Doka Picas” – cūkgaļas eskalops, siera salātiņi ar olu un, protams, nobeigumā desertā baudījām daudzu cilvēku iecienītās pavlovas. Mēli var norīt. Nē, nopietni.

   Dienas beigās es varu teikt, ka šīs svinības bija maksimāli izdevušās. Tika atzīmētas Lieldienas, dzimšanas diena, un vienkārši labi pavadīts laiks ar draugiem. Draudzību ir jāsvin katru dienu, tāpat kā ir jāsvin arī dzīve un citi lieli vai mazi svētki. To, kā jūs nolemjat tos svinēt, paliek tikai un vienīgi jūsu pašu ziņā.

Cerams, ka izgaršojāt šo rakstu un kaut nedaudz sajutāt tās emocijas un garšas buķeti, kuru piedzīvojām mēs, vēju pilsētā Liepājā.

Priecīgas Lieldienas, draugi! 

Meklē ērtus Lieldienu risinājumus Wolt!