Vasaras skaistumkopšanas ābece kopā ar vizāžisti Aneti Spīķi

Pēc mēnešiem ilga aukstuma un lietainām dienām, aizvien biežāk sajūtam vasaras siltās saules pieskārienus uz mūsu ādas. Aukstais laiks atkāpjas kopā ar drūmo noskaņojumu un sauso ādu, tāpēc, iestājoties siltākam un saulainākam laikam, maināmies ne tikai mēs, bet arī mūsu kosmētikas maciņā atrodamie produkti. Kopā ar vizāžisti Aneti Spīķi esam apkopojuši svarīgāko, kas jāzina, lai iegūtu veselīgu un krāšņu sejas ādu un matus vasarā.

Sargājam no saules un izvēlamies vieglus un mitrinošus produktus

Ja gada aukstākajos mēnešos svarīgākais ādai un matiem ir izmantot barojošus produktus un izvairīties no ādas mitrināšanas pirms došanās laukā, tad vasarā viss ir gluži pretēji. Kā stāsta Anete, siltākam laikam svarīgi ne tikai izvēlēties produktus, kas ādu un matus mitrina, bet arī tādus, kas pasargā no saules nelabvēlīgās ietekmes.

“Sejas mitrināšana ir “must have”, par ko nedrīkst aizmirst ne mirkli. Tu izskatīsies labi tikai ar pietiekami mitrinātu un veselīgu sejas ādu. Ilglaicīgi uzturoties saulē bez piemērotas ādas aizsardzības jeb produktiem, kuru sastāvā ir SPF saules aizsardzības filtrs, riskējam ar priekšlaicīgu ādas novecošanos, kā arī pastiprinātu ādas pigmentāciju un matu lūšanu. Vasaras sezonā noteikti iesaku izvēlēties SPF saturošos produktus gan sejas un matu kopšanai, gan dekoratīvajā kosmētikā. Dekoratīvās kosmētikas produkti, kas īpaši radīti siltākiem laikapstākļiem, būs ne tikai aizsargājoši un palīdzēs saglabāt ādas veselību, bet arī neizskatīsies tik smagnēji un radīs izsmalcinātāku koptēlu,” par svarīgāko stāsta Anete.

Taukainas ādas īpašniekiem Anete vasarā iesaka izvairīties no barojošu produktu izmantošanas ikdienas kosmētikā, jo tie siltā laikā var aizsprostot poras, kas radīs izsitumus un vēlāk arī sejas pigmentāciju. Tāpat jāizvairās no matu apjoma palielinošiem produktiem, kas vasarā matus sausina un var izraisīt to lūšanu. Tā vietā var izvēlēties SPF saturošus izsmidzināmos kondicionierus.

Vasarā noteikti var izmantot mitrinošās maskas, kā arī vienu reizi nedēļā nedrīkst aizmirst par sejas pīlingu. Pīlings palīdzēs atbrīvoties no sejas vecās ādas, lai var veidoties, atjaunoties un labi izskatīties jaunā āda, saulē neveidojot poru aizsprostojumus. Visa ķermeņa kopšanai un ādas atjaunošana, Anete iesaka izmantot birsti.

“Birstēšanās ir sen aizmirsts un nupat kā no jauna atklāts ļoti efektīvs veids ādas stāvokļa un asinsrites uzlabošanai. To var izmantot gan sausā veidā, gan dušā visa gada garumā. Nezinu mirkli, kurā “celulīta terapija” kādai no mums būtu lieka. Un, ja vēl to visu vari darīt mājās, kāpēc gan neparūpēties par sevi vēl pirms krēma uzlikšanas un mitrināšanas,” ar savu atklājumu par sauso birstēšanos dalās Anete.

Mazāk ir vairāk – dekoratīvās kosmētikas tendences

Anetes vārdiem sakot – “pārkrāsošanās vairs nav modē” – jeb mūsdienās aizvien vairāk tiek novērtēts meikaps, kurā teju nav redzams uzklātais kosmētikas daudzums.“Dekoratīvajai kosmētikai jābūt vieglas tekstūras, kas uz sejas neizskatās smagnēja un nav manāma. Arī problemātiskai ādai tagad piedāvājumā ir kvalitatīvi, viegli sedzošie tonālie krēmi. Tas joprojām ir tonālais, kas nosedz problēmas zonas, taču koptēlā seja izskatās gaisīga. Šis, protams, ir gaumes jautājums, taču jāatceras, ka vasarā mēs visi svīstam, un kosmētika var izplūst pa visu seju, radot nekārtīgu un nevīžīgu tēlu. Pēdējos gados aizvien populārāks un “dārgāks” izskats ir tas, kurā kosmētiku tikpat kā nevar pamanīt,” teic Anete.

Iemīļotāko kosmētiku pasūti no mājām

Pēdējā laikā Anete vairākus no saviem iemīļotākajiem ķermeņa kopšanas un dekoratīvās kosmētikas produktiem pasūtījusi “Wolt” lietotnē, jo, kā stāsta pati vizāžiste, pārbaudītām un zināmām precēm nav nepieciešams klātienes veikala apmeklējums, turklāt preces tiek atvestas necerēti ātri arī mirkļos, kad šķiet, ka viss jau ir nokavēts.

“Ja pasūtu kādu sev iemīļotu produktu internetveikalā, paiet vairākas dienas vai pat nedēļas līdz to saņemu un varu sākt lietot. Taču lietotnē “Wolt” pasūtīto produktu piegādes ātrums mani pārsteidza. Viņdien veicu pasūtījumu no četriem dažādiem veikaliem. Mirklī, kad nospiedu “pasūtīt” ceturtajam pasūtījumam, man jau bija zvans pie durvīm, un saņēmu vienlaicīgi pirmos divus sūtījumus no dažādiem veikaliem,” par piegādes ātrumu un pirkumiem “Wolt” stāsta Anete. 

Tāpat ātrās piegādes Anetei palīdzējušas situācijās, kad izbeidzies kāds no nepieciešamajiem produktiem un darba dunā nav bijis laika aizbraukt līdz veikalam.

“Pa ceļam uz darbu pasūtīju mīļāko bronzeri, lai jau tajā pašā dienā iepriecinātu arī savus klientus. Kādu dienu, kad darbā bija beigusies matu laka un man nebija laika skriet uz veikalu, lai to sarūpētu, veicu pasūtījumu no “Wolt” un jau pēc mirkļa kurjers bija klāt, un problēma atrisināta,” pasūtījumu pieredzē dalās Anete.

Visvairāk Aneti iepriecinājis “Wolt” plašais Latvijas zīmolu piedāvājums un iespēja iegādāties preces no pasaulē labi zināmiem zīmoliem un veikaliem, turklāt sortiments ik dienas paplašinās. Tagad lietotnē pieejamas arī skaistumkopšanas preces no Latvijā vēl nezināmiem zīmoliem. No viena tāda Anete iegādājusies arī jau iepriekš minēto ķermeņa birsti.

Anetes TOP 3 skaistumkopšanas produkti platformā “Wolt”

  • “Institut Esthederm Mirdzuma pūderis aizsardzībai no saules”
  • “Diorskin Forever Natural Bronze” bronzeris
  • “Angel Professional Marine Depth SPA” šampūns

No dažādā piedāvājuma “Wolt” platformā, vizāžiste pasūtījusi gan produktus ķermeņa kopšanai, gan dekoratīvo kosmētiku, šampūnus un vannas produktus. Anete īpaši iemīļojusi Institut Esthederm Mirdzuma pūderi, kuru lieto jau vairāk kā gadu, jo tas ir viegls, nav jūtams uz sejas, kā arī papildus vēl pasargā no saules kaitīgās ietekmes. Kā saka pati Anete “šis ir pūderis, ko vajag visiem!”. Savukārt, bronzeris no Dior ar savu patīkamo tekstūru ir viegli uzklājams un lieliski piemērots pat tiem, kuri īsti nemāk uzkrāsoties. Matu veselībai un mitrināšanai Anete iesaka Angel šampūnu, par ko jau ilgāku laiku ir sajūsmā abas ar meitu. Turklāt šampūna cena ir ievērojami lētāka kā ierasts iegādāties kvalitatīvu matu kopšanas kosmētiku profesionālajos veikalos.