Wolt aizkulises: Wolt Market

Šoreiz rakstu sērijā “Wolt aizkulises” galvenajā lomā jaunie Wolt mākoņveikali – Wolt Market. Par to, kā darbojas mūsdienīgs un ērts mākoņveikals, kā tiek nodrošinātas ātrās piegādes un kāpēc paši veikala darbinieki sevi dēvē par personīgajiem iepirkšanās asistentiem, pastāstīs Wolt Market vadītāja Latvijā Linda Pavloviča.

Lielveikals ar personīgo iepirkšanās asistentu

Kad jau vairākus gadus Wolt nodrošinājis preču un maltīšu piegādi no restorāniem un dažādām tirdzniecības vietām, radusies ideja izmēģināt spēkus pašiem ar savu veikalu, kurā iespējams iegādāties plašu preču klāstu ikdienas vajadzībām ar piegādi līdz 30 minūtēm. Nu jau rīdziniekiem ikdienas pirkumus iespējams pasūtīt no trīs Wolt Market mākoņveikaliem ar vairāk nekā 2500 preču piegādi uz mājām vai saņemšanu uz vietas veikalā – Wolt Market Grīziņkalnā, Mežciemā un Ķengaragā. Taču jau tuvākajā laikā šo veikalu skaits palielināsies.

“Līdz šim Latvijā saskārāmies ar problēmu, kad no veikaliem ar plašāku piedāvājumu preces visbiežāk bija jāgaida pat vairākas dienas, kamēr no veikaliem ar mazāku piedāvājumu saņemšana tika nodrošināta ātrāk. Ar Wolt Market piedāvājumu šo esam atrisinājuši. Esam kā lielveikals, kurā iespējams iegādāties visdažādākās preces – no pārtikas sev, savai ģimenei un mājdzīvniekiem, līdz mājsaimniecības precēm, kosmētikai un ziediem. Ar līdz šim gūto pieredzi un resursiem, spējam klientam piedāvāt plašu preču klāstu ar ātrāku piegādi, kā līdz šim to ir varējuši citi,” teic Linda.

Kā stāsta Linda, veikala darbinieki paši sevi dēvē par personīgajiem iepirkšanās asistentiem, jo ik dienas ar klientu izveidotiem iepirkšanās sarakstiem (pasūtītajām precēm “Wolt platformā) dodas pie veikala plauktiem, saliek visu iepirkumu grozā un aiznes preces līdz pakošanas zonai, kur iepirkumi tiek sasaiņoti, atbilstoši preces īpašībām.

Rūpīgi iepakots un piegādāts līdz 30 minūtēm kopš pasūtījuma brīža

“Lielu uzmanību pievēršam preču saiņošanai. Dārzeņus, kā arī saldētās un atdzesētās preces vienmēr liekam atsevišķi, jo tām nepieciešama temperatūras saglabāšana. Mums ir svarīgi, lai klienta saņemtā prece ir tādā pašā kvalitātē, kāda tā bija iepakošanas brīdī, tāpēc rūpīgi izvērtējam preču izkārtojumu, lai ceļā no veikala līdz klientam nekas netiktu sabojāts,” par detaļu nozīmi pasūtījumu komplektēšanā stāsta Linda.

Mirklī, kad Wolt Market darbinieks pirkumu ir nokomplektējis un sapakojis, sistēmā tiek apstiprināts gatavais pasūtījums, lai kurjers pēc iespējas ātrāk var nogādāt preces uz norādīto adresi vai klients tām varētu atnākt pakaļ uz konkrētā veikala saņemšanas punktu. Kopumā process no pasūtījuma saņemšanas brīža līdz tā nogādāšanai klientam neaizņem vairāk kā 30 minūtes. Visbiežāk šis saņemšanas laiks ir pat mazāks, taču tas atkarīgs no pasūtījuma apjoma, kā arī klienta attāluma no konkrētā veikala.

Preču piedāvājums veidots pēc klienta līdzšinējās pieredzes un vajadzībām

Lai veikala piedāvājumā esošās preces būtu tieši tās, kas nepieciešamas klientiem, Wolt Market komanda ikdienā analizē Wolt lietotāju pasūtījumus, kā arī meklēto preču nosaukumus, lai pēc iespējas ātrāk papildinātu savu piedāvājumu ar klientam vajadzīgo. Lai gan jau šobrīd Wolt Market mākoņveikalos iespējams izvēlēties starp vairāk nekā 2500 dažādām precēm, ik dienu analizējam savu piedāvājumu, lai turpinātu to veidot aizvien piemērotāku mūsu klientam. 
“Papildus tirgus izpētei un klientu paradumu analīzei, ikvienu Wolt lietotāju aicinām atstāt vērtējumu, atsauksmi un komentāru par līdzšinējo pieredzi Wolt Market pakalpojumu izmantošanā. Katru no tiem izvērtējam un meklējam risinājumus, lai iepirkšanos pie mums padarītu vēl labāku. Piemēram, ja klients ir rakstījis, ka kopumā viss ir bijis lieliski, taču vienas šokolādes garša gan nav bijusi pārāk laba, meklējam veidus, kā varam papildināt un dažādot piedāvājumu, lai apmierinātu mūsu klientu vēlmes, gaumi un vajadzības,” svarīgāko klienta vajadzību īstenošanā akcentē Wolt Market vadītāja.

Klientu atbalsts tūlītējam risinājumam

Uzsverot plašo sortimentu, kā arī Wolt Market pasūtījumu piegāžu ātrumu, Linda atzīmē arī ātro reakciju uz problēmsituāciju risināšanu, ja tomēr ar pasūtījumā gadījies kāds pārpratums.

“Pirms Wolt Market ienākšanas Latvijā nācās saskarties ar pieredzi, kad slimības dēļ nevarēju nekur iet un sev nepieciešamās preces pasūtīju attālināti. Vēlējos apelsīnus, taču pārpratuma pēc sūtījumā saņēmu greipfrūtus. Pagāja vairākas dienas, kamēr ar toreizējo piegādātāju atrisinājām radušos situāciju. Visi esam cilvēki, tāpēc pārpratumi var gadīties arī mūsu pakalpojumā, taču, pateicoties Wolt klientu servisam, kas katru dienu strādā, lai atbalstītu klientus un piegādātājus pasūtījuma procesā, šādas situācijas atrisinām tās pašas dienas ietvaros vai pat ātrāk,” klientu apkalpošanas ātro reakcijas laiku uzsver Linda.

Starptautiska pieredze un kolēģi vairāk nekā 15 valstīs

Wolt Market darbības principi visās valstīs, kurās mākoņveikali darbojas, ir vienādi. Vienīgās atšķirības veikalu darbībā saistītas ar vietējās likumdošanas ievērošanu. Tādējādi augstas pakalpojuma kvalitātes un efektivitātes nodrošināšanā tiek izmantota pieredze no vairāk nekā 15 dažādām valstīm, kuru kolēģi savā starpā ne tikai sazinās par nepieciešamajiem uzlabojumiem, bet arī dodas viens pie otra pieredzes apmaiņā. 

“Tā kā veikalā ieviestās procedūras ir centralizētas visās valstīs, kurās darbojas Wolt Market, saviem darbiniekiem varam nodrošināt apmaiņas programmas, kā arī atbalstu no kolēģiem citās valstīs. Piemēram, ja kādā citā valstī tiek atvērts jauns veikals, mēs jau savā pusē pārzinām visus procesus un varam sniegt nepieciešamo palīdzību. Šis ir lielisks risinājums, jo varam paprasīt padomu saviem ārvalstu kolēģiem. Iespējams mēs ar kādu problēmu saskaramies pirmo reizi, kamēr kolēģi ārpus Latvijas to jau ir pieredzējuši un atraduši tam risinājumu,” papildina Linda Pavloviča.

Wolt Market skaits Latvijā turpinās augt

Pēdējā mēneša laikā Rīgā atvērti jau trīs Wolt Market veikali, taču, kā apstiprina arī Linda, tas ir tikai sākums. “Turpināsim attīstīties un atklāt aizvien jaunus Wolt Market veikalus vietās, kurās Wolt līdz šim jau ir darbojies un spēj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu. Noteikti neapstāsimies ne ar vienu, ne diviem mākoņveikaliem Wolt platformā, taču meklēsim aizvien jaunas iespējas gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas robežām. Esam pārliecināti, ka Wolt Market ir lieliska izvēle daudziem, jo ar savu plašo piedāvājumu un ātrajām piegādēm varam apmierināt dažādas iknedēļas iepirkšanās vajadzības. Turpināsim pilnveidoties un cītīgi strādāt, lai veidotu labāko iespējamo iepirkšanās pieredzi gan Latvijā, gan citās valstīs,” ar attīstības plāniem dalās Wolt Market vadītāja Latvijā Linda Pavloviča.

Wolt Market darbības principi:

  • Klienti var veikt pasūtījumus, izmantojot Wolt lietotni vai tīmekļa vietni, izvēloties starp piegādi mājās vai izņemšanu veikalā. Pasūtījumus iespējams veikt arī iepriekš, ļaujot noteikt vēlamo piegādes laiku ar precizitāti līdz piecām minūtēm.
  • Visus pasūtījumus piegādā Wolt kurjerpartneri ar vidējo piegādes laiku pēc pasūtījuma veikšanas 30 minūtes.
  • Preču pieņemšanu un komplektēšanu veic Wolt Market darbinieki. Atšķirībā no tradicionālākiem klātienes veikaliem, Wolt Market klienti savas preces izvēlas tiešsaistē, neatrodoties uz vietas veikalā.

Pirkumiem virs 30 eiro Wolt Market piegādes ir bezmaksas. Pārējiem pasūtījumiem piegādes izmaksas neatšķirsies no Wolt standarta piegādes cenām, kas Rīgā svārstās no 1,99 € līdz 2,99 € atkarībā no veicamā attāluma no veikala līdz piegādes adresei.