Wolt aizkulises: “Wolt darba vietā”


Kā veidot saliedētu un motivētu darba kolektīvu, kad daļa no komandas strādā birojā, bet pārējie – attālināti? Kā ieviest jaunas tradīcijas kolēģiem, ko satikt klātienē kļūst aizvien izaicinošāk? Šie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes meklē teju ikviens darba devējs. Komandas saliedēšana kļūst aizvien nozīmīgāka ik viena uzņēmēja ikdienā, kur ar radošiem risinājumiem talkā var nākt “Wolt darba vietā” jeb “Wolt at Work”.

Kā šis pakalpojums atšķiras no mūsu individuālajiem pasūtījumiem lietotnē un kā Wolt var palīdzēt uzņēmumiem rūpēties par darbinieku labsajūtu, atvieglot biroja administratora un grāmatveža ikdienu, uzzināsi no “Wolt darba vietā” komandas vadītājiem Latvijā – Lindas Romanovičas un Alistera Aigara.

No biroja tehnikas līdz pat svētku pārsteigumam darbiniekiem

Kā vienu no lielākajām priekšrocībām “Wolt darba vietā” izmantošanai, Linda un Alisters uzsver personalizēto pieeju katra uzņēmuma vajadzībām, individuālo risinājumu izstrādi un plašās iespējas.

“Viens no mūsu komandas mērķiem ir atvieglot katra uzņēmuma ikdienu, sniedzot iespēju visu nepieciešamo birojam un kopīgiem pasākumiem pasūtīt vienuviet ar ērtu apmaksas sistēmu un individuālu atbalstu ik vienam klientam. Wolt platforma jau kļuvusi par tādu kā iepirkšanās centru jebkura vēlmēm un kāpēc gan to neizmantot arī biroja vajadzībām? Vai tās būtu kopīgas pusdienas, uzkodas sapulces laikā vai ātri piegādāts trūkstošais hdmi vads un projektors prezentācijai – darbinieki īpaši novērtē vadības rūpes par kolektīva labsajūtu ikdienas gaitās,” par priekšrocībām uzņēmumiem stāsta Linda un Alisters.

“Wolt darba vietā” administrācijas panelī ērti vari pārvaldīt visus sava uzņēmuma pasūtījumus, vienlaikus sekojot līdzi savu darbinieku izmaksām, uzliekot konkrētus ierobežojumus kopējam budžetam, laika periodam vai vietām, uz kurām pasūtījumi atļauti. Uzņēmumam nav nepieciešams maksāt pēc katra veiktā pirkuma – mēneša beigās tiks saņemts rēķins, kas noteikti atvieglo ne tikai vadības, bet arī biroja administratora un grāmatveža ikdienu. 

Turklāt, lai kļūtu par “Wolt darba vietā” klientu, uzņēmumiem nav ierobežojumi, cik bieži un par kādu summu pasūtījumi jāveic. Uzņēmums noslēdz līgumu, platformai pievieno savus darbiniekus vai tikai biroja vadītāju un veic pasūtījumus. 

Pusdienas – tikai maza daļa no pakalpojuma klāsta 

Uzņēmums vienuviet ar ātro piegādi var saņemt gan ēdienu no restorāniem un kafejnīcām, gan ofisa piederumus, biroja tehniku, elektronikas preces, pārtikas produktus, dāvanas, ziedus un pat alkoholiskos dzērienus neformālākām darba ballītēm. “Wolt darba vietā” klienti pat izmantojuši iespēju iegādāties jaunu kafijas automātu, datorpeli vai vienkārši iepriecināt darbiniekus piepildot biroja ledusskapi ar katra iecienītākajām uzkodām no “Wolt Market”.

“Pie lielākiem pasūtījumiem vai kādām īpašām vēlmēm, vienmēr esam atvērti palīdzēt. Mūsu klientu lokā ir gan uzņēmumi, kas veikuši vienreizēju dāvanu karšu pirkumu Ziemassvētkos, gan tādi, kas katru piektdienu pasūta picas visam kolektīvam vai platformu izmanto kancelejas preču un biroja tehnikas iegādei. Ja vien esam laikus informēti, varam rast risinājumus arī dažādām neikdienišķām situācijām, vienlaikus parūpējoties, ka arī citi Wolt platformas lietotāji savus pasūtījumus varēs saņemt kā ierasts.”

Īpašiem uzņēmuma pasākumiem tiek veidoti arī unikāli dāvanu kodi, ko katrs var izmantot pēc saviem ieskatiem. Tā, piemēram, organizators var atzīmēt pasākuma dalībniekus, sadarbības partnerus un darbiniekus, kam piešķirt konkrētu budžetu maltītes pasūtīšanai tikšanās laikā.

Darbinieka motivācija sākas no maziem soļiem

Meklējot veidus, kā veicināt darbinieku motivāciju un kolektīva saliedēšanos, Linda un Alisters ir pārliecināti, ka “Wolt darba vietā” iespējas ir teju neizsmeļamas.

“Mūsu klientu lokā ir gan uzņēmumi ar vairākiem simtiem darbinieku, kuri strādā no dažādām vietām pilsētā, gan arī mazi uzņēmumi ar nelielu darbinieku skaitu. Vēlmes un vajadzības atšķiras, taču mērķis visiem ir viens – ērtāka ikdiena un draudzīgs kolektīvs.”

Ierastākā prakse, lai veicinātu savstarpējo komunikāciju un kolektīva saliedētību, ir kopīgu maltīšu organizēšana, tāpēc nereti “Wolt darba vietā” kalpo par motivatoru biroja apmeklējumam un biežākām tikšanās reizēm ar kolēģiem. “Daži no uzņēmumiem aicina darbiniekam piešķirtos Wolt kredītus izmantot tikai maltītēm ar kolēģiem, ierobežojot lokāciju, uz kuru pasūtījums var tikt veikts, piemēram, biroja adrese, taču bieži uzņēmumi Wolt iespējas izmanto kā papildus atzinību par labi padarītu darbu –  svētku vakariņas darbinieka ģimenei vai maltīte dzimšanas dienas vakaram. Tā var būt arī kā dāvanu karte, ko darbiniekam ļauts izmantot jebkurā veikalā, kas atrodams Wolt platformā.”

Vērojot sava darba augļus, Linda un Alisters ir pārliecinājušies, ka lielie brīnumi slēpjas mazās lietās.

“Arī tad, ja pašlaik uzņēmums var atļauties atbalstīt savu darbinieku ar bezmaksas pusdienām vien retu reizi, gan darbiniekam, gan uzņēmējiem to nevajadzētu uztvert kā kaut ko pašsaprotamu un nenozīmīgu – dažkārt tieši nelieliem žestiem ir vislielākā ietekme.”