Nedēļa tikai ar piegādēm – izaicinājums vai iespēja? 

Latviešu modes mākslinieks, smalku dizaina cepuru zīmola “Kasher Bloom” autors un radošais direktors Kašers (pilnā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis Miņins) ir enerģisks radošo nozaru pārstāvis, kuram katra diena darbos un izklaidēs ir atšķirīga un neprognozējami mainīga. Viņa dzīves ritmā būtu grūti iedomāties nedēļai akurāti plānotas maltītes un pārtikas iepirkumus, tāpēc multimākslinieks pieņēmis izaicinājumu “Nedēļa ar Wolt”, kad vienu nedēļu visu nepieciešamo – kā pārtiku un maltītes, tā sadzīves preces, ziedus un elektropreces – Kašers iegādājās tikai “Wolt” platformā ar piegādi uz sev ērtākajām vietām dažādos diennakts laikos.

“Lietotni “Wolt” savā ikdienā izmantoju ik pārdienas – it īpaši, tajās dienās, kad ir ļoti daudz darāmā un neatliek laika pagatavot pusdienas un vakariņas mājās, tad man ātri talkā nāk “Wolt”, lai arī kurā pilsētas vietā es atrastos. Iedomājieties, kāds atvieglojums tas ir – nedēļu negatavot pašam sev maltītes, to laiku veltot citām nodarbēm! Pie tā es tiešām varētu pierast!”, ar smaidu par šādu iespēju piedalīties izaicinājumā pateicas Kašers.

Iespēja atklāt jaunas vietas un izgaršot dažādas pasaules virtuves

“Viena no pievienotajām vērtībām “Wolt” platformai ir tā, ka varu, mierīgi savā dīvānā zvilnot, uzzināt par jauniem restorāniem un kafejnīcām, kuras iepriekš nav manā redzeslokā nonākušas. Jaunu ēstuvi pamanot, pasūtu tās ēdienu uz mājām, nogaršoju, un, ja tas ir manā gaumē, aizeju šo vietu aplūkot klātienē un nobaudu arī citus ēdienus, nereti līdzi aicinot arī savus draugus. Uzskatu, ka “Wolt” ir kā laba degustāciju vizītkarte ikvienai ēstuvei, kura šajā kopienā ir pievienojusies. Tāpat ne vienmēr esmu gatavs riskēt ar eksotisku virtuvi, aizejot uz restorānu, bet iepazīstot dažādas pasaules garšas savās mājās, esmu atvērtāks aiziet arī uz vietas nobaudīt pārējo ikdienā neierasto garšu piedāvājumu.”

Labākais padomdevējs – savējie

Lai pilnvērtīgi piedalītos izaicinājumā, pašam vēloties tā laikā iepazīt jaunas vietas, jau pirmajās dienās Kašers nolēma vērsties pie sava 45 tūkstošu lielā Instagram konta sekotāju loka ar lūgumu ieteikt viņu iemīļotākos ēdienus un ēstuves, no kurām iespējama piegāde ar “Wolt” starpniecību. Jau dažu stundu laikā tika saņemti simtiem ieteikumu, kurus tad izaicinājuma dalībnieks sāka apkopot pēc biežāk pieminētajiem un, atbilstoši savām sajūtām, ķērās eksperimentēt. 

“Es ātri vien sapratu, ka te man būs nepieciešama “palīdzība no zāles” un uzskatu, ka tas bija viens no labākajiem pavērsieniem un garšu piedzīvojumiem, kuram ļāvos, atbilstoši savu atsaucīgo sekotāju un draugu ieteikumiem! Šādi man izdevās atklāt arī Rīgā garšīgākos gaļas salātiņus, turklāt no vietas, pret kuru iepriekš, kā izrādās, biju nepamatoti skeptisks. Patiešām, pajautā saviem draugiem, kolēģiem, ko viņi jau ir atklājuši, izmantojot “Wolt”. Viņi eksperimentēšanas priekšdarbus jau ir paveikuši Tavā vietā un kāds ieteiks labākos suši, cits sulīgāko kebabu un bagātīgāko brokastu piedāvājumu!” Pēc savas pozitīvās pieredzes uzticēties draugu ieteikumiem no sirds iesaka Kašers.

Izmanto atslēgvārdus, lai brokastīs nav jāēd kartupeļi ar kotletēm

Tā kā izaicinājuma laikā Kašers baudīja vismaz 3 maltītes dienā, brokastīs vajadzēja piemeklēt tām atbilstošu ēdienu, savukārt, pusdienās un vakariņās attiecīgi pamatīgāku maltīti. “Tiešī šīs nedēļas laikā sāku maltītes piemeklēt mērķtiecīgāk, izmantojot iepriekš neapgūtu meklētāja funkciju pēc atslēgvārdiem. Attiecīgi, ierakstot meklētājā “brokastis”, man tika atlasīts piedāvājums, kas piemērots rīta maltītei. Tāpat pēc atslēgvārdiem piemeklēju arī pusdienu un vakariņu piedāvājumus. Savukārt, aicinot ciemos draugus, tā viegli atradu uzkodu un dzērienu piedāvājumu. Šī funkcija ļoti paātrināja izvēles veikšanu. Viss, kas man bija jādara, dažas minūtes jāpavada telefonā, jāpasūta ēdiens, kas jau tuvākajā laikā tika piegādāts uz mājām, kādu publisku iestādi vai parku Rīgas centrā. Perfekti!” 

Tāpat Kašers novērtē, ka platformā tiek izcelti īpašie piedāvājumi un klientu iecienītākās izvēles. Arī apmeklējot jaunus restorānus un kafejnīcas klātienē, māksliniekam labpatīkas aprunāties ar viesmīli, lai noskaidrotu, ko viesi visbiežāk izvēlas, kas ir tie ēdieni, kurus atkal un atkal atgriežas nobaudīt patstāvīgie klienti. Nereti viņa ēdiena izvēle tiek izdarīta atbilstoši šiem viesmīļa novērojumiem un ieteikumiem, tāpēc biežākās izvēles no citiem platformu lietotājiem bija līdzvērtīgs kritērijs viesmīļu padomiem klātienē.

No ikdienas maltītēm līdz pat jaunam blenderim 

Ja līdz šim, lielākoties, Kašers platformu saistīja ar ēdamlietām – maltītēm un pārtiku no veikala, tad šis izaicinājums ļāvis atklāt arvien plašāku piedāvājumu un iespējas arī citās produktu un pakalpojumu kategorijās. “Es zināju, ka “Wolt” lietotnē var pasūtīt arī kādas nelielas saimniecības preces un sīko elektroniku, bet par to, ka tajā var iegādāties pat lielo platekrāna televizoru, man bija pārsteigums! Tā kā man bija radusies nepieciešamība pēc jaunas bārdas skūšanas ierīces un blendera, īpašajā “Wolt” sadarbības nedēļā izmēģināju arī šādu produktu iegādi, un varu teikt, ka serviss bija augstākajā līmenī. Iedomājieties, cik daudz laika tas man ietaupīja! Nākamais pirkums jau ieplānots – vafeļu panna gardām brīvdienu brokastīm pašu mājās.”

Bagātīgs ziedu pušķis pie durvīm un divreiz izdevīgāk

Kašers ir cilvēks, kuram ļoti patīk dāvināt skaistus, lielus ziedu pušķus saviem mīļajiem. Kā radoša dvēsele viņš ir ļoti prasīgs attiecībā pret svaigu ziedu izvēli un izkārtojumu, vienmēr izvēloties labākos ziedu meistarus Rīgā. “Patiesi patīkams bija pārsteigums, ka, pirmo reizi izvēloties ziedu pušķi pasūtīt “Wolt” aplikācijā, 15 minūšu laikā man tika uz mājām piegādāts līdzvērtīga krāšņuma ziedu pušķis, tiem, kurus iepriekš esmu izvēlējies uz vietas iecienītā ziedu salonā. Turklāt, par divreiz mazākām izmaksām, ieskaitot piegādes pakalpojumu! Šī viennozīmīgi būs mana jauna izvēlē, kā sagādāt gaumīgus ziedu pušķus par draudzīgu cenu īpašiem dzīves notikumiem.”  

Kur es biju ātrāk un kāpēc man nebija “Wolt” PLUS?

Jo vairāk tika pavadīts laiks plašā piedāvājuma klāsta platformā, jo vairāk izkristalizējās priekšrocības, kas noder Kašera ikdienā. “Man īpaši vērtīga šķiet “Wolt+” abonēšana, samaksājot 5 eiro mēnesī par kurjera pakalpojumiem, turklāt pirmās 30 dienas ir bez maksas. Turpmāk to zinot, man tas atmaksāsies jau pirmajās 2-3 mēneša dienās, jo no “Wolt” pasūtu ēdienu vidēji reizi 2 dienās. Iepriekš par katru maltītes piegādi maksāju atsevišķi no 1,99 – 2,99 eiro, tagad tas būs viens 5,00 eiro maksājums mēnesī, un man kā platformas biežam lietotājam tas ir ļoti izdevīgs ieguvums ilgtermiņā. Tas vēl vairāk mani turpmāk motivēs ar “Wolt” starpniecību pasūtīt ne tikai maltītes, pārtikas un mājsaimniecības lietas, bet arī elektropreces, pēdējā brīža dāvanas, ziedus un citas ikdienā noderīgas lietas.” 

Ar “Wolt” varētu uzrīkot pat dzimšanas dienas ballīti 

Vērtējot tikai un vienīgi pozitīvi šo pieredzi izaicinājuma nedēļā un nesajūtot nekādus sarežģījumus visai nedēļai nepieciešamo sagādāt “Wolt” platformā, Kašers būtu gatavs mesties nākamajā izaicinājumā – uzrīkot dzimšanas dienas ballīti 25 cilvēkiem, sagādājot sāļos un saldos ēdienus dažādām gaumēm, sastāvdaļas kokteiļu gatavošanai un avangardu torti neaizmirstamām svinībām draugu lokā savās mājās, izmantojot tikai “Wolt” platformas piedāvājumu. 

Un kā ar Tevi – vai Kašers ar savu pieredzi ir iedvesmojis arī Tevi atklāt arvien jaunas iespējas “Wolt” lietotnē?!