Najlepšiu pizzu v Európe nájdete aj v Bratislave.

Najznámejší Talian z Bratislavy nás pozval na obed, aby sme ochutnali jeho nové menu a zároveň oslávili - Andrea a jeho reštaurácia U Taliana, ako jediní na Slovensku dostali ocenenie TOP 50 Pizza of Europe.

Andrea a nova pizza

Ocenenie, ktorým môže chváliť len expert na pizzu – nájdete priamo v Bratislave. Andrea nás pozval k nemu na oslavu tohto prestížneho ocenenia a zároveň nám predstavil nové jedlá, ktoré už čoskoro nájdeme na jeho novom letnom menu, ako napríklad pizzu Estiva. Unikátnou ju robí kombinácia fíg, prosciutta cruda a nie klasický paradajkový pretlak, ale základ z pečených cherry paradajok.

Keď sme s ním už strávili pár veľmi príjemných hodín, popri rozhovore o jeho koreňoch a inšpirácií sme sa ho spýtali aj na jeho obľúbené veci.

Aké je vaše obľúbené jedlo z celého menu?
“Ťažko povedať. Milujem rizotá, milujem pizzu, milujem cestoviny, milujem ryby.” Chvíľu silno rozmýšľal, ale s úsmevom povedal “margherita”.

Tri ingrediencie, bez ktorých neviete žiť.
“Olivový olej, syr a morské plody”.

Ak by ste museli jesť len jedno jedlo do konca života, ktoré by to bolo?
“Jednoznačne cestoviny. Jednoduché. Buď na olivovom oleji alebo s parmezánom, alebo na masielku.”

Nové letné menu vám garantovane zlepší deň, osvieži a zoberie vás na výlet do gurmánskeho raja. Tento gurmánsky zážitok si nemôžete nechať ujsť, a preto vám odporúčame objednať si novinky z reštaurácie U Taliana, už dnes. S Woltom ich môžete mať doma už do 30 minút.

Prajeme dobrú chuť.