Wolt je v svojo ponudbo uvedel tudi hrano in druge nujne zaloge iz trgovine


Glede na preobremenjenost spletnega nakupovanja z živili v trenutnih razmerah in dejstvo, da ima Wolt ustrezen algoritem in tehnologijo ter številne partnerje za dostavo, smo se odločili, da svojim uporabnikom omogočimo hitro dostavo hrane in drugih nujnih zalog.

Poleg že obstoječe ponudbe velikega števila restavracij je prek platforme Wolt na voljo nova kategorija – Wolt Trgovina. Na voljo so osnovne skupine živil, kot so testenine, moka, mleko in mlečni izdelki, pijače, konzervirana hrana, kruh in sendviči, slaščice. Ponudbo bomo vsak dan širili, tako da bomo uporabnikom ponudili različne izdelke iz trgovin in verig, kot sta Žito in Mercator.

Plačilo je možno s kreditnimi karticami in prek Google Pay in Apple Pay. Stroški pošiljanja so odvisni od oddaljenosti stranke do izbrane restavracije ali trgovine. Čas dostave v povprečju znaša 30 minut, uporabniku pa je v vsakem trenutku vidno, kdaj lahko pričakuje dostavo naročila. Ponujamo tudi možnost prednaročila za dva do sedem dni.



Do zdaj smo izvajali tehnične ukrepe za podporo zdravju in podpori dostavljavcev, da preprečimo širjenje virusa Covid-19. Uvedli smo možnost brezkontaktne dostave (contactless delivery), kar pomeni, da bomo naročilo pustili pred vhodom ali vrati, brez stika z dostavljavcem, ki je glede na situacijo tudi samodejno vklopljena. Sprejemamo vse ukrepe, ki jih predlagajo pristojni organi in z njimi so seznanjeni vsi naši partner dostavljavci kot tudi restavracijski partnerji, predvsem jih seznanjamo o načinih zaščite pred širjenjem virusa in zmanjšanju fizičnega kontakta v vsaki fazi postopka dostave. Trudimo se, da našim uporabnikom poleg obstoječe ponudbe zagotovimo tudi razpoložljivost hrane in drugih bistvenih izdelkov, v prihodnjih dneh pa načrtujemo, da bomo še bolj razširili ponudbo osnovnih živil. Verjamemo, da to prispeva k zmanjšanju tveganja za širjenje Covid-19, saj nam omogoča nadaljevanje običajnega življenja v osami, hkrati pa pomaga ohraniti delovna mesta vpletenih subjektov.