Wolt se odreka proviziji za vsa naročila z osebnim prevzemom

V zadnjem obdobju smo se na področju gostinstva srečali z neštetimi novimi izzivi. Ob nenadnem zaprtju restavracij in preprečitvi izdaje hrane z osebnim prevzemom je za mnoge restavracije dostava hrane postala edini vir zaslužka.

Izničili smo provizijo za naročila z osebnim prevzemom

Wolt uporabnikom omogoča, da svoj obrok naročijo in ga sami prevzamejo v več kot 80 restavracijah v Ljubljani. V znak podpore ponudnikom smo začasno izničili provizijo za vsa naročila z osebnim prevzemom.

Restavracije sedaj prejemajo plačila 2x tedensko

Zato smo pri Woltu hitro uveljavili številne rešitve, ki ponudnikom hrane in živil omogočajo večjo stabilnost. Restavracijam smo omogočili možnost pogostejših izplačil, njihovim obiskovalcem pa omogočili, da izkoristijo posebno promocijsko kodo za nakup in dostavo preko Woltove aplikacije. 

Pridružili so se nam številni novi uporabniki

Mi smo vse svoje moči osredotočili na pridobivanje novih uporabnikov, pripravili pa smo tudi posebne ugodnosti za obstoječe uporabnike. 

Izpostavili smo ponudbo lokalnih partnerjev

Z namenom, da restavracijam pomagamo povečati število naročil, smo znotraj aplikacije predstavili posebno kategorijo “Podprimo lokalne restavracije”, ki izpostavlja ponudbo tistih lokalnih partnerjev, ki so ob takih trenutkih najbolj na udaru. Akcijo smo podkrepili tudi na družbenih omrežjih, kjer je prejela izjemen odziv, čudovito pa so jo sprejeli tudi vplivneži. 

Razširili smo ponudbo z živilskimi izdelki

Zaradi izrednega zanimanja smo med ponudbo vključili tudi živilske trgovine, pekarne, slaščičarne, vinarje, pivovarje, v prihodnjih dneh pa bomo ponudbo nadgradili še z naborom dodatnih produktov. Na ta način uporabnikom lahko omogočimo, da si preko Woltove aplikacije zagotovijo praktično vse, kar potrebujejo za življenje.