Kako Wolt v trenutni situaciji pomaga restavracijam?

Brezkontaktna dostava jedi in živil nam v tem trenutku pomaga ohranjati družbeno distanciranje in nas ohranja zdrave.
Dostava je omogočena vsak delovnik med 10:00-23:00 uro in med vikendi med 11:00-23:00 uro, tudi v času omejenega gibanja.
Trenutno lahko na Woltu naročiš dostavo iz več kot 330 restavracij in trgovin v Ljubljani in Mariboru, v naslednjih tednih pa na seznam dodali še številne druge ponudnike.

Marketinški proračun je namenjen izključno promociji dostave in restavracij. Ustvarili smo kampanjo, kjer vplivneži razkrijejo svoje najljubše restavracije in pozovejo svoje sledilce, naj v teh trenutkih pomagajo restavracijam z naročilom dostave. Iz vsake restavracije bomo 1 dan dostavljali brezplačno.
Hkrati pa smo izničili provizijo za vsa naročila z osebnim prevzemom, kar pomeni, da gre celotni znesek naročila restavraciji. 
V ospredje v aplikaciji Wolt postavljamo tudi vse več neodvisnih lokalnih restavracij, ki so v takih trenutkih potrebujejo največ podpore.


Večkratna izplačila restavracijam pomagajo pri plačevanju zaposlenih in pridobivanju sestavin

V danih trenutkih, ko so restavracije morale zapreti svoja vrata, je še posebej pomembno, da priskočimo na pomoč. Z zaprtjem so številne restavracije izgubile med 50 in 80 odstotki tedenske prodaje. Z željo, da lahko omogočimo restavracijam več naročil, smo vse svoje moči usmerili v promocijo dostave. 

V tem obdobju smo povečali pogostost izplačil restavracijam, in sicer do dvakrat na teden. Vsaka restavracija se lahko odloči, kako pogosto želi prejemati plačila (mesečno, dvotedensko, enkrat na teden, dvakrat na teden). Na ta način restavracijam omogočamo dostop do nekaj milijonov evrov gotovine, kar jim resnično pomaga pri hitrejšem pridobivanju sestavin in plačevanju zaposlenih.

Vsak dan dodajamo nove restavracije

Številne nove restavracije se obračajo na nas z željo, da bi dostavljali njihove dobrote. Zato smo postopek dodajanja novih restavracij pohitrili. V zadnjih 2 tednih smo na Wolt dodali 60 novih ponudnikov, podobno rast pri ponudnikih pa lahko pričakujemo tudi v prihodnje.


Brezkontaktna dostava kot privzeta nastavitev

Da bi zagotovili varnost vseh, bomo vsa naročila dostavili brezkontaktno. To pomeni, da dostavljavec v največji meri zmanjša človeški stik – hrano pobere z ločene mize v restavraciji in jo pusti pred tvojimi vrati.
Vsi dostavljalci imajo na voljo brezplačne maske, rokavice in razkužilna sredstva. Torbe in roke redno razkužujejo in pazijo na svoje zdravje.