Posodobitve glede načina izračuna in prikaza plačil za Wolt dostavne partnerje

Wolt Courier Partner aplikacija sedaj prikazuje zaslužek, preden dostavni partner sprejme ali zavrne nalogo + prihaja še več posodobitev.

Prihaja kmalu

Aplikacijo Wolt Courier Partner bomo posodobili tako, da bo dostavnim partnerjem prikazovala ocenjen zaslužek za opravljeno dostavo, preden jo sprejmejo ali zavrnejo. To funkcijo so naši dostavni partnerji želeli že dolgo in upamo, da jim bo olajšala odločitev, katere naloge sprejeti. Nova posodobitev bo lansirana v več Wolt državah še pred koncem leta 2022.

Prihaja v nekaj mesecih

Hvala, da ste prebrali povzetek naših načrtovanih posodobitev. Za dodatne informacije se obrnite na našo ekipo podpore v aplikaciji Wolt.

V letu 2023 želimo zagotoviti, da bo zaslužek za vsako nalogo bolje upošteval vložen trud vsakega dostavnega partnerja pri določeni nalogi. Zato bomo prešli na nov model, kjer bo dostavni partner svoj zaslužek za nalogo videl še preden jo sprejme ali zavrne HKRATI pa bo zaslužek določen individualno za vsako nalogo posebej.

Na višino plačila za posamezno nalogo bodo vplivali naslednji dejavniki:

  • Ocenjena razdalja poti – prešli bomo na model, kjer bo plačilo za razdaljo temeljijo na ocenjeni najkrajši možni prevoženi poti. Posodobljeni bodo tudi zneski plačila za oddaljenost.
  • Razdalja do prevzema –  prav tako bo plačana tudi razdalja do prevzema naročila.

Ob izračunu plačila za posamezno nalogo, bomo lahko upoštevali tudi naslednje dejavnike:

  • Lokacijo stranke in ponudnika (npr. ali so na težje dostopnih lokacijah?)
  • Vreme (npr. ali dežuje oz. je vreme tako, da na terenu potrebujemo dodatne dostavljavce?)
  • Vrsta naročila (npr. ali gre za veliko naročilo iz trgovine ali en hamburger?)
  • Drugo (npr. ali je na poti veliko vzponov, so slabi pogoji za parkiranje, itd.?)

Hvala za tvoj čas 💙

Te zanima še več?

Sem dostavni partner – kaj se bo spremenilo zame? 

  • 16. 12. 2022 se bo spremenil način prikazovanja tvojega zaslužka za opravljeno dostavo, tako da vam bo aplikacija Wolt Partner prikazala ocenjen zaslužek za določeno dostavo še preden jo sprejmeš ali zavrneš. 
  • Čez nekaj mesecev bomo spremenili način določanja plačila za posamezne naloge, tako da bo zaslužek bolje upošteval tvoj dejanski trud za opravljeno dostavo.

Ali se bo moj zaslužek zaradi teh sprememb povečal ali zmanjšal?

Plačilo zaenkrat ostaja enako, kot do sedaj. Čez nekaj mesecev bomo posodobili plačilni model, tako da bo zaslužek za vsako nalogo bolje upošteval tvoj dejanski trud. 

Kako lahko vem, koliko bom zaslužil/-a, ko boste posodobili plačilni model?

Nova posodobitev omogoča, da ti višino zaslužka za posamezno nalogo prikažemo že pred sprejemom naloge. To pomeni, da bo znesek plačila za posamezno nalogo prikazan preden nalogo sprejmeš ali zavrneš. (Opomba: napitnine ter dodatki bodo k zaslužku dodani, ko bo naloga uspešno zaključena)

Kaj se zgodi v primeru, da želim z Woltom še naprej sodelovati pod starimi pogoji?

Upamo, da boš pripravljen/-a dati priložnost spremembam, ki prihajajo in videti, kako se bo razvijal tvoj zaslužek. Odločitev ali želiš še naprej sodelovati z nami, je na tebi. Ko bo v veljavo stopil nov dodatek k pogodbi, sodelovanje pod starimi pogoji ne bo več mogoče. V zadnjem času smo vložili veliko dela v preoblikovanje našega plačilnega modela, ki nam bo omogočil pravičnejšo razporeditev zaslužka za posamezno nalogo. Plačila bodo bolje usklajena z dejanskim trudom, ki bo potreben za določeno nalogo.

Ali bodo te spremembe vplivale name, če ne sodelujem neposredno z družbo Wolt in dostave opravljam preko podizvajalca podjetja Wolt?

Za več informacij se obrni na podizvajalca, s katerim sodeluješ.