Štirje modri heroji podrli rekord in skupaj opravili že več kot 120.000 dostav

Kdo so zlati partnerji?

Štirje dostavni partnerji, ki tako kot številni drugi pri Woltu delajo že od samega začetka, torej od leta 2019, so podrli rekord: vsak od njih je opravil že več kot 30.000 dostav. In vsak od njih je tudi prejel posebno nagrado ter postal zlati dostavni partner. Preverite njihove zgodbe!

Zlate partnerje odlikujeta predvsem iznajdljivost in vztrajnost. Skozi leta so se ogromno naučili, poznajo praktično vse ulice in bližnjice. Njihova iznajdljivost jim omogoča, da se izognejo prometnim zamaškom, in poskrbijo, da so naročila dostavljena v 30 minutah. Odlično poznajo tudi osebje v restavracijah in z veseljem pozdravljajo tudi druge modre heroje na delu. Na terenu najraje dostavljajo z motorjem, v kombinaciji s kolesom in avtomobilom, nekateri pa tudi z električnim skirojem.

In kaj svetujejo? Pravijo, da je konstantnost ključ do uspeha! Ob tem dodajajo, da ni pomembno, ali na aplikaciji piše, da je na terenu gneča, pomembna je vztrajnost. Če delaš takrat, ko ti ustreza, in pri tem vztrajaš, boš na koncu meseca zadovoljen z zaslužkom. Pri svojem delu prisegajo na dober telefon z vzdržljivo baterijo in na dober prenosni polnilnik (power bank).

Zgodba zlatega partnerja Kjamurana: Od picopeka do modrega heroja
Kjamuran je Turek iz Severne Makedonije in je Woltov dostavljavec že, odkar je Wolt prišel v Slovenijo. Njegova zgodba je zgodba zvestobe, vztrajnosti in nenehnega prizadevanja za odličnost. V Slovenijo je prišel leta 2010, večino svojega časa je delal v restavracijah, in sicer kot kuhar oz. picopek. Zaradi nepričakovane pandemije je delo v gostinstvu obstalo, kar ga je spodbudilo, da postane modri heroj. Ker je izjemno prilagodljiv, je hitro ugotovil, da mu najbolj ustreza delo med 11. in 16. uro. Med vikendi sicer rad počiva in se odpravi na izlet, kadar se odloči, da bo delal, pa običajno dostavlja med 12. in 22. uro. V prostem času rad potuje, najraje obišče Turčijo in Makedonijo, poleg Istanbula ima zelo rad tudi obmorsko mesto Bodrum, ki je sicer na jugu Turčije.

Kjamuran je prve tri mesece dostavljal s kolesom, nato je začel dostavljati še z motorjem. Ko ga je peljal na servis, je kupil drugega, saj ima tako vedno plan B. Po letih terenskega dela je ugotovil, da mu dostavljanje z avtomobilom ni najbolj ljubo, saj sta velik izziv tako parkiranje kot pot do restavracije oz. naslova uporabnika, ki ju je treba po navadi opraviti peš. Najraje dostavlja za Bežigradom, na Viču in na Rudniku. Zakaj? Ker je v teh predelih več hiš in manj blokov.

Zgodba zlatega partnerja, ki prisega na daljše dostave

Med zlatimi partnerji pa je tudi dostavljavec, ki prosti čas najraje preživlja na smučeh, v hribih, v fitnesu in v naravi. Izredno rad potuje in se pogosto vrača v Ameriko. Prisega na dostavljamke med 11. in 18. uro in ob tem posluša podcaste.

CILJ: Zaslužiti 100€ na dan

Njegov cilj je, da na dan zasluži 100 evrov, kar lahko sproti spremlja tudi v aplikaciji. Kot pravi, je za dober rezultat potreben dober motor in sprejemanje delovnih nalog ter ob tem dodaja: “Ni pomembno, ali je
dostava oddaljena, sprejmi nalogo in zasluži. Če taktiziraš in sprejemaš samo kratke dostave,
imaš več možnosti, da boš čakal na prevzem v restavraciji.”

Višina napitnine ni odvisna od višine naročila,” pravi dostavljavec. Napitnina, ki jo lahko uporabniki dodajo ob potrditvi naročila, je v celoti izplačana dostavljavcu. Trenutno največja novost pa je, da lahko zdaj napitnino uporabniki oddajo tudi po koncu dostave, in sicer enostavno prek aplikacije.

Modri heroj rešil žensko iz poplavljenega avtomobila
Na terenu pa se zgodi tudi veliko nepredvidljivega in ena od zgodb dostavljavcev, ki se je zlatim partnerjem najbolj utrnila v spomin, je zgodba reševanja ženske iz poplavljenega avtomobila. Med lanskimi poplavami je v podvozu pri Situli Woltov dostavljavec opazil, da je v avtomobilu ujeta voznica. Dostavljavec je hitro priskočil na pomoč, voznici pomagal odpreti okna in jo rešil iz poplavljenega vozila.
Zlatim in vsem preostalim partnerjem se zahvaljujemo za vztrajnost, predanost in trud. Verjamemo, da bomo v prihodnje spisali še veliko navdihujočih zgodb.