Bakteriemackan – Läskigt god

Så länge vi kan minnas har fullkornsmackan mättat oss, nu vet vi också att fullkornet hela tiden dessutom har stimulerat magens goda bakterier till en bättre tarmhälsa. På köpet har vi fått ett starkare immunförsvar och ett friskare liv. Nu tycker vi det är dags att fullkornsbrödet kliver ut ur skuggan.

Låt oss presentera Bakteriemackan. Mackan som inte bara är läskigt god utan också är en investering i din framtid.

screen-shot-2017-04-24-at-18-21-06

BAKTERIEMACKAN

Eftersom fullkorn är bra kompisar till, eller faktiskt en förutsättning för, de goda bakteriernas liv i din mage finns nu en världsnyhet: Bakteriemackan.

Bakteriemackan är en supergod bit kunskap serverat på ett pedagogiskt sätt. Fullkornsbrödet som pålägget vilar på, är nämligen vad de goda bakterierna i pålägget behöver för att leva i din mage. Fullkornet hjälper de goda bakterierna att föröka sig och ge dig en bättre hälsa, eftersom fullkorn är ett prebiotika som är mat till de goda bakterierna.

Bakteriemackan innehåller följande ingredienser: fullkornsbrödet Råger Mår, bakterieodling med lactobacilli framtagna i ett sterilt labb, rostad vitlök- och jalapeñohummus, picklad blomkål, inkokt gulbeta, rödbetsgroddar, rädisor, honungsrostade pumpakärnor och koriander.

VARFÖR BAKTERIER?

Vanligtvis har en person upp till tre kilo bakterier i sina tarmar, eller i rena siffror 13 biljoner! Där finns bakterier som är dåliga och bakterier som är goda. Goda bakterier kallas för probiotika. Förutom att de redan finns i tarmen, finns de även i yoghurt, i vissa fruktdrycker eller som kapslar på apotek.

Forskningen om bakteriernas roll i människokroppen är fortfarande i sin linda. Men allt pekar på att de är viktigare än man tidigare trott. Olika bakterier gör olika saker och forskare tror idag att flera hälsoproblem kommer att kunna förebyggas genom att påverka vilka, och hur många, goda bakterier vi har i magen.

Prebiotika, till exempel fullkorn, fungerar som mat för de goda bakterierna. Probiotika är de goda bakterierna i tarmen som behöver prebiotika för att bli fler och skapar då en god tarmhälsa.

Idag vågar vi påstå att en bra tarmflora bidrar till jämnare blodsockerkurva och att stärka immunförsvaret. Dessutom blir det lättare att hålla vikten, att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och det bidrar till hjärnans funktioner.

Beställ mackan exklusivt via Wolt!