Back to the office!

Funkade kaffebryggaren som den skulle i morse? Kanske hade du glömt att köpa nytt kaffe igår? Gapade kylskåpet tomt? 

Den första veckan tillbaks på arbetsplatsen eller i vardagen kan vara tuff för alla. Återigen finner vi oss i en röra av krav där vi måste förhålla till andra, passa tider, vara ansvarsfulla och gå upp tidigt på morgonen. 

Att då ha lite jobbångest är faktiskt inget konstigt. Enligt vissa psykologer kan jobbångest vara ett sundhetstecken då det är kroppens sätt att förbereda sig på något som kommer att kräva mer av dig än den fas du kommer ifrån. Det behöver således inte betyda att det är dags att se sig om efter en ny vardag eller att du inte trivs på din arbetsplats. 

Så släpp den tanken och använd istället något av våra tips nedan för att sätta guldkant på din arbetsvecka!

Unna dig en lunch ute i solskenet!☀️

Lägg en förbeställning så har du något att se fram emot, vi möter dig där! 

Ta många men korta pauser under uppstarten! ?

Flera studier har visat att studenter som studerar i 45 minuter följt av en paus i 15 minuter lär sig mer och snabbare. Din förmåga att fokusera är inte det enda som gynnas av en 15 minuters paus; du hinner utan problem springa ner och hämta en takeaway-fika…

Var inte för hård mot dig själv och gilla läget! ?

Du är inte ensam och det du känner är inget konstigt. Forskare i Granada har myntat begreppet ”efter-semester-syndromet” då symptom på det som vi kallar jobbångest har visat sig vara så vanligt förekommande bland invånare som återvänder från semestern. Börja lugnt och se på hösten som en chans till en nystart istället! 

Wolt finns här för dig när du vill ha en hjälpande hand i vardagen.