Datadriven magkänsla

Måndagen den 16 september drog vi på Wolt igång en lite större kampanj i Stockholm. Kampanjen syns inte bara digitalt i olika kanaler utan även i köpt utomhusmedia runt om på stan. “Lita på din magkänsla” är det underliggande temat för kampanjen men eftersom Wolt till stora delar är ett digitalt bolag har vi tillgång till relativt stora mängder data. Detta var en av utgångspunkterna när kampanjen började ta sin form. 

De annonser som kan ses ute på stan och digitalt är baserade på data utifrån olika perspektiv. Till exempel är det intressant att se att det finns en skillnad mellan vad majoriteten av våra kunder köper på Östermalm, i Solna eller på Söder. Det finns mycket intressant att hitta i data, men en viktig del för oss på Wolt är att skydda våra kunders integritet. All den data vi tittat på har varit anonymiserad och har inte kunnat kopplas till någon individ – varken via namn, personnummer, e-mail eller användar-id. 

Det vi kan konstatera är att vi har hållit oss till det som vår data säger utan att tumma på integriteten. Sedan har vi kryddat kampanjen men några annonser som är lite mer generella och roliga. Hoppas att ni uppskattar dem!

Men kom ihåg; lita på din magkänsla ?