Hawaii Pokés Aaron fixar trendiga, goda och hållbara bowls

Poké bowls har gått från ett trendigt fenomen till att vara många svenskars favoritmat. Hawaii Pokés Aaron lämnade tech-bolagen, flyttade till Sverige och driver nu ett poké-imperium!

  • Ålder: 34
  • Familj: Japp! Fru och tre barn.
  • Favoritmat: Poké!
  • Bästa du någonsin ätit: Förmodligen min första poké-bowl…
  • Instagram: @hawaii.poke

Efter att ha jobbat fler år med tech-start-ups bestämde sig Aaron för att byta bransch helt. När han flyttade till Sverige så bestämde han sig för att gå in i mat och dryck-sfären och där träffade han sin affärspartner, som är medgrundare till Hawaii Poké. Det båda ville skapa ett ställe som skulle kunna erbjuda en nyttig & avslappnad snabbmatsupplevelse där kunden kunde äta bra för kroppen och med hög kvalitet, på lika kort tid som den vi förknippar med snabbmat. New York blev inspirationen till att starta ett poké bowl ställe! bowls 

"Jag bodde i New York ett tag, och där fanns det en hawaiiansk restaurang. De sålde inte poké bowls egentligen men de hade en poké-förrätt som tog mig med storm! Sättet de jobbade med marinader för att ändra smaker stod verkligen ut."

Den första Hawaii Poké-restaurangen öppnades på på Mäster Samuelsgatan i Stockholm i juni 2016. Sedan dess har de långsamt expanderats till att idag ha 12 enheter. Inte nog med de så planerar de att dubblera under det det kommande året. De planerar en hel del för Stockholm, i första hand Södermalm och centrala Stockholm! Sen är de definitivt intresserade av Göteborg, Örebro, Västerås & Malmö!

Poké har gått från ett trendigt fenomen till att vara många svenskars favoritmat. Aaron tror att bowlen har blivit en sådan succé i Sverige för att den har mycket gemensamt smakmässigt med asiatisk mat. Eftersom asiatiska smaker nästan har blivit en del av husmanskosten i Sverige är det välbekant och omtyckt.

Tyvärr så har den ökade populariteten av asiatisk mat resulterat i något lägre kvalitet på ingredienserna, vilket kanske är oundvikligt, men tråkigt! Det Aaron gjorde med Hawaii Poké var att bygga utifrån de huvudsmakerna som de visste att folk ville ha och samtidigt se till att lägga till lite mer fräschör. De tog bort allt raffinerat socker, alla processade ingredienser och det går verkligen att känna skillnaden direkt. När du äter en poké bowl från Hawaii Poké så slipper du den tunga känslan efteråt.

"Det finns så mycket mer att utforska när det kommer till de asiatiska smakerna. Hela matscenen i Stockholm är också verkligen på väg att djupdyka ned i de asiatiska köken, bortom chilimajjon!"

Aaron har som vision att kunna erbjuda Hawaii-Poké-bowls till så många som möjligt i både nya och befintliga restauranger. De vill expandera deras ”Scandinavian-Pacific-koncept” som är en kul, avslappnat och med hälsa i fokus. Samt fortsätta utvecklas inom hållbarhet. Oavsett om kunden vill ha en bowl med så få kalorier som möjligt, så låg klimatpåverkan som möjligt eller fokusera på smakerna så kommer det att bli enklare. Exempelvis kommer de att lista varje ingrediens koldioxidavtryck, kaloriantal och om det är starkt eller inte.

"Vår meny kommer bli mer anpassningsbar efter kundens egna preferenser genom att bland annat erbjuda möjligheten att bygga sin egen bowl med tusentals möjliga kombinationer av ingredienser av de bästa råvarorna. Jag tror att nyttig mat är här för att stanna och att helt kunna skräddarsy sin mat för sig själv och sin kropp kommer bli mer och mer populärt!"