Möt Lap Bui från Zao Street Kitchen!

Restaurangägare runt om i landet befinner sig i en kris. Coronautbrottet påverkar alla och har haft förödande konsekvenser på flera håll – särskilt drabbade är krog- och hotellbranschen. Möt Lap som driver restaurang i Örebro som berättar hur det här har påverkat honom och hans verksamhet.

Restaurangen Zao Street Kitchen grundades i Örebro Saluhall den sjätte januari 2015 av en ren slump. Det var under en promenad när Lap passerade saluhallen som han fick en idé. Saluhallen gick inte så bra vid det tillfället men Lap såg potential i lokalerna där. Så han kontaktade saluhallens dåvarande ägare och självsäkert presenterade ett förslag på en ny restaurang. 

”Jag sa att om jag lyckas locka tillbaka besökare till saluhallen så skulle han ge mig en riktigt bra deal. Vi skakade hand och påbörjade arbetet med att bygga Zao Street Kitchen.”

Vilken historia eller hur? Zao Street Kitchen har fokus på modern, asiatisk streetfood! Rätterna är noggrant valda och komponerande med autentiska smaker från Lap själv. Zao Street Kitchen ska du beställa ifrån om du vill ha en asiatisk smakupplevelse när den är som bäst!

Enligt Lap så tror han att den rådande mattrenden att äta mer hälsosamt och den ökade medvetenheten hos gästerna ligger till grund för att Zao Street Kitchen nog blivit så populärt. Asiatisk mat har hos svenskarna länge varit omtyckt och en favorit att försöka mästra att laga själv men framförallt att avnjuta på restaurang.

Deras meny är i normala fall stående, det är alltså samma pris oavsett vilken tid det är på dygnet. Många av restaurangens gäster är återkommande och har därför sina favoriträtter. Just därför är det svårt för Lap gatt göra ändringar i menyn. Han vill inte göra någon gäst besviken genom att ta bort någons favoriträtt.

”För mig är det inte viktigt med lyxiga och dyra restauranger. Det finns många "vanliga" restauranger som levererar samma kvalitet, om inte bättre, än dyra och exklusiva krogar. Att hitta sådana pärlor är något som jag uppskattar allra mest!”

Många krögare står inför många och tuffa utmaningar just nu i och med Covid-19 och dess effekter på verksamheter runt om i landet. Extra svårt är det för de mindre restaurangerna som kämpar eller tyvärr fått stänga ner helt. Lap berättar att de försöker hålla humöret uppe på sin restaurang och prata öppet om situationen trots att han redan är inställd på att det här året gått honom förlorat. Viktigast för Lap nu är inte att tjäna pengar utan att gå runt för att kunna täcka sina löne- och råvarukostnader.

Restaurangägare i Örebro testar egna utkörningslösningar men som dessvärre allt för ofta inte håller en längre tid berättar Lap. Därför är vi på Wolt glada att kunna hjälpa krögare med att erbjuda en utkörningstjänst som kan hjälpa restauranger som Zao Street Kitchen att ta sig igenom denna kris. ?

”Vi har haft tur att då många av våra restauranggäster gick över till Wolt och fortsatte beställa mat från oss via er. Något som jag är väldigt tacksam för!”