Välkommen till Copenhagen 2021 WorldPride och EuroGames i Malmö!

I år står Malmö Pride, tillsammans med Happy Copenhagen, värdar för WorldPride & EuroGames. Evenemanget äger rum 12-22 augusti. I Malmö bjuds det på ett makalöst och spektakulärt program med Prideparad, fester, musikframträdanden, Youth Pride, konst och kultur, ett gigantiskt WorldPride House och mycket mer! Årets tagline är #YouAreIncluded.

Vi på Malmö Pride är otroligt glada och stolta över att få ha ett så stort och betydelsefullt internationellt arrangemang i Malmö. Vi kommer att använda den chansen för att lyfta frågorna på agendan och skapa en långsiktig och hållbar förändring

– Anna Tenfält, projektledare för WorldPride 2021 i Malmö

WorldPride House
I år tar Malmö Live Konserthus på sig rollen som WorldPride House, och kommer att bestå av såväl fysiska som digitala miljöer. Flera föreläsningar kommer att streamas i realtid och även finnas tillgängliga för digital spridning i efterhand.

WorldPride House är gratis för alla besökare och innehållet spänner över en enorm bredd, där frågor som rör politik, lust och sexualitet, hälsa, kultur, arbete, familj, våld och mycket mer dryftas. För att skapa ett interaktivt utrymme blandas föreläsningar med workshops, kurser och do it yourself, med sociala utrymmen där det också är möjligt att bara vara.

Detta kommer även att vara platsen för en internationell summit om HBTQIA+ flyktingar, gränser och migration under hela fredagen den 20 augusti. Summiten är en del av det sundsöverskridande programmet Human Rights Forum.

WorldPride Park
Under evenemanget förvandlas Folkets Park i Malmö till WorldPride Park och blir en lekfull och inspirerande plats med konstutställningar och performance-framträdanden.

YouthPride
WorldPride Park är även platsen för Youth Pride, där HBTQIA+ ungdomar kan träffas. Här kan besökaren ta del av ett program anpassat efter ungdomar med bl.a. workshops, seminarium, samtal och aktiviteter. Området är avgränsat och det finns dolda entréer. Youth Pride riktar sig till ungdomar i åldrarna 13–19 år.

Läs mer på: www.malmopride.com