Lihunik ja kokk

Et leida üles Butcher & Chef, tuleb jalutada julgelt läbi kõigi Balti jaama turu söögikohtade ja müügilettide ning turu tagumises vasakus nurgas asubki Tallinna kõige paremini varjatud karnivooride pühamu.

Kuigi restorani nimi on veidi hirmutav ning võiks karta kohtumist mõne hirmsa lihunikuga, siis tegelikkus on hoopis vastupidine. Väärikas eas kelner Mati on oma ala tõeline virtuoos ning toitude tutvustamise vahele teeb ta mängleva kergusega põike pealinna restoranide ajalukku ning selgitab minusugusele võhikule, mis vahe on kelneril ja ettekandjal. 

Veel enne toitude nautimist juhatab Mati mind aga ekskursioonile nende unikaalsesse restorani, kus on ühendatud lihuniku tööruum, lihapood ning restoran. 
Kui muidu öeldakse, et vorstisõbral ei tasu teada, kuidas vorste tehakse, siis Butcher & Chef’is tegutseb lihunik klientide silme all klaasiga eraldatud ruumis ning sealsetesse vorstidesse läheb vaid hoolega valitud lihakraam. 

Kõrval on kohe ka müügilett, kust saab endale kaasa osta Eestist ja lähiriikidest pärit parimat kemikaalivaba liha. Näiteks on valikus Kurzeme veis, keda on karjatatud naturaalsetel ristiku ja rukkiga kaetud karjamaadel, Liepaja mahlane ja õrn lambaliha, Dansk And’i kvaliteetne pardiliha ning loomulikult mitut sorti sealiha. Kui lisame sinna juurde veel kohapeal suitsutatud ja grillitud lihatooted ning hõrgutised Belgiast ja Prantsusmaalt, siis ei jää enam kellelgi kahtlust, et siin asubki pealinna lihanautlejate põhikoht.

Kohapeal valminud restoranitoidud kinnitavad mu arvamust veelgi ning iga roog on tõestus selle kohta, et lihaga siin juba osatakse ümber käia. Eelroaks tellitud veise tartar viib kohe keele alla ning pearoaks valitud burger ning pardifilee on mõlemad mõnusalt mahlased ja sulavad suus. Minu kaasa võetud algajast veganist sõber mõtleb toitusid nähes kohe ringi ning sööb taldrikud kiiresti tühjaks.
Järgmisel korral pakkus ta kokkusaamise kohaks ise sellesama restorani.

Teisel visiidil oli mu lihahimu eriti suur ning tellisin Butcher & Chef Special burgeri ilma saiata. See oli täpselt see, mida ma vajasin. Need kaks kotletti (üks veise- ja teine sealihast) olid koos garneeringuga nii toekad, et mul oli raskusi toidu kõhtu mahutamisega.