Wolt kuljettaa jälleen muotoilua ja taidetta yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa

Design Delivered -haku on nyt auki nouseville muotoilijoille ja taiteilijoille. Ilmoita teoksesi mukaan laittamalla hakemus osoitteeseen designdelivered@wolt.com viimeistään 7.7.2019.

Viime syksynä Helsinki Design Weekin ajan Woltissa oli myynnissä jopa 100 erilaista teosta yli kuudeltakymmeneltä suomalaiselta taiteilijalta ja muotoilijalta.

Jo toista vuotta peräkkäin Wolt ja Helsinki Design Week nostavat yhdessä nuoria taiteilijoita ja muotoilijoita suuren yleisön tietoisuuteen mahdollistamalla heidän teostensa tilaamisen suoraan kotiin tutulla Wolt-tilauksella suositun muotoilufestivaalin aikaan 5.-15.9.2019. Design Delivered -projektin haku on nyt avattu ja muotoilijat ja taiteilijat pääsevät ehdottamaan omia teoksiaan kotiin kuljetettaviksi.

Viime syksynä ensimmäistä kertaa toteutettu Design Delivered -projekti oli huippumenestys. Projekti kesti reilun viikon, jonka aikana Woltissa oli myynnissä jopa 100 erilaista teosta yli kuudeltakymmeneltä suomalaiselta taiteilijalta ja muotoilijalta. Projektin aikana myytiin lyhyessä ajassa töitä usean tuhannen euron edestä, mutta sitäkin arvokkaampaa on, että suomalaisten muotoilijoiden työt löysivät tiensä uusien yleisöjen tietoisuuteen.

“Täytyy sanoa että tämä designin kotiinkuljetus on ehkä innovatiivisin Design Weekin tempaus tähän päivään mennessä.”

– Kasper Strömman, Vuoden graafikko 2013

Juuri tästä syystä projekti päätettiin toteuttaa uudelleen. Wolt ja Helsinki Design Week haluavat tarjota helpon tavan tuoda laadukasta taidetta ja muotoilua lähelle ihmisiä. Design Delivered madaltaa kynnystä tutustua muotoilutuotteisiin ja hankkia niitä, sillä tilauksen voi tehdä kaikessa rauhassa oman kodin sohvalta.

Projektiin ilmoittautuminen on nyt auki taiteilijoille ja muotoilijoille. Mukaan etsitään teoksia laidasta laitaan, kuitenkin ottaen huomioon Helsinki Design Weekin vuositeeman, oppimisilmaston. Oppimisilmasto tarkoittaa muotoilualalla ja sen ympäristössä kannustavaa, tasavertaista, uteliasta ja kriittistä ilmapiiriä, jossa otetaan kantaa ilmastoystävällisiin käytäntöihin. Teos voi olla printti, kuvataidetta, korumuotoilua, lähes mitä tahansa – kunhan se soveltuu kotiinkuljetukseen. Teokset myydään Wolt-sovelluksen kautta Helsingin kantakaupungissa ja lähetit kuljettavat ne heti ostajille. Muotoilijat saavat myydyistä teoksista hinnan kokonaisuudessaan itselleen.

”Lähetin tuotteista tekniset tiedot, laitoin omat pakkaustarrat ja vein Woltin toimistolle – ja siinä se. Töiden myyminen näin toimii muotoilijan näkökulmasta helposti lyhyelläkin varoitusajalla”

– Minni Havas, kuvittaja ja keraamikko

Haluatko ehdottaa omia teoksiasi mukaan projektiin?

Ilmoita teoksesi mukaan vaikka heti laittamalla hakemus osoitteeseen designdelivered@wolt.com. Kerrothan hakemuksessasi lyhyen kuvauksen itsestäsi ja teoksestasi sekä teoksen koon ja hinnan. Avaathan myös, miten olet ottanut ympäristövaikutukset huomioon teoksen suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa. Lisääthän hakemukseen myös kuvia teoksesta sekä arvion siitä, millaisen määrän teoksia haluat laittaa Woltin kautta myyntiin. Voit ilmoittaa mukaan myös useamman kuin yhden teoksen.

Haku on auki 7.7.2019. asti. Mukaan otettavat teokset valitsee Helsinki Design Weekin perustaja ja Aalto-yliopiston kunniatohtori Kari Korkman yhdessä Woltin kanssa. Valinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti 19.7. mennessä.