Woltilta uusi 200 000 euron tukipaketti ravintoloille – Woltin Suomessa suuntaamat tuet ravintola-alalle yhteensä yli miljoona euroa

Päättäjät pohtivat tällä hetkellä kuumeisesti, miten Suomen koronatilannetta olisi mahdollista helpottaa. Suomen hallitus on esittänyt ravintolasulun jatkamista 18. huhtikuuta asti.

Koska sulku jatkunee kolmella viikolla, mekin julkaisemme mahdollisen sulun jatkon ajaksi uuden, 200 000 euron arvoisen tukiohjelman voidaksemme auttaa ravintoloita koronakriisin keskellä. Uusi paketti nostaa Woltin ravintoloille suuntaamat koronatuet yli miljoonaan euroon.

Tukipaketti on voimassa koko Suomessa ja se koostuu seuraavista toimista.

  • Jatkamme noutotilausten nollakomissiota (koskee kaikkia ravintoloita Suomessa): Ravintoloiden ei tarvitse maksaa mitään Woltin välittämistä noutotilauksista. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tilata ruuan Woltilla ja noutaa sen koronaturvallisesti itse ravintolasta, ja ravintola saa 100 % tilauksesi arvosta. Noutotilausten määrä on kasvanut kriisin aikana, ja haluamme kannustaa asiakkaitamme tukemaan ravintoloita parhaaksi näkemällään tavalla. Uskomme, että tämä hyödyttää etenkin pieniä, paikallisia toimijoita.
  • Satsaamme asiakas- ja tilaushankintaan yli 100 000 euroa lisää nykyisten investointiemme päälle:  Ravintolat tarvitsevat nyt kaikessa yksinkertaisuudessaan lisää tilauksia. Monet ravintolat ovat menettäneet 50–80 % viikottaisesta myynnistään. Ne tarvitsevat tuosta määrästä takaisin mahdollisimman paljon. Paras ja kestävin tapa, jolla Wolt voi kasvattaa ravintoloiden tilausmääriä, on investoida kokonaiskysynnän kasvattamiseen.

Pidämme niin ikään nämä voimassa:

  • Alennetut kuljetushinnat koko Suomessa:  Laskemalla toimitushintoja olemme halunneet tehdä Woltilla tilaamisesta mahdollista yhä useammalle ja kannustaa tukemaan paikallisia ravintoloita tilanteessa, jossa sosiaalisten kontaktien välttäminen on tarpeen. Toivomme, että tämä johtaa tilausmäärän kasvuun, mikä tarkoittaisi käytännössä enemmän tilauksia, asiakkaita ja tukieuroja ravintoloille. Alennuksilla ei ole vaikutusta lähettien tilauksista saamiin palkkioihin.
  • Ravintolatippausominaisuus Woltissa: Pidämme ominaisuuden Woltissa, jotta jokainen halukas voi tukea ravintolaa myös vapaaehtoisella summalla. Jokaisen ravintolan menun alusta löytyvä tippi on ravintolalle normaalia tuloa, josta Wolt ei ota mitään välistä.


Tukipaketin arvo seuraavalle kolmelle viikolle on laskettu kahdesta ensimmäiseksi mainitusta keinosta. Kustannuksiin ei ole sisällytetty jo nyt tehtyä ravintoloiden markkinointia, hintojen alentamisen kustannuksia (jotka Wolt kattaa), teknisten ominaisuuksien – kuten tippauksen tai lounasedulla maksamisen – kehittämistä tai muutakaan sellaista, jota teemme muutenkin.

(Aiemmista, noin 880 000 €:n arvoisista tukitoimistamme voit lukea lisää täältä.)

Tässä yhteydessä on tärkeä antaa kiitos myös päättäjille. 

Valitettava tosiasia on se, että tukemme yksinään ei millään riitä alan hyvinvoinnin ja tulevaisuuden takaamiseen näin poikkeuksellisessa tilanteessa. Me yhtenä toimijana muiden joukossa olemme peräänkuuluttaneet valtion tarjoamaa tukea, jotta mahdollisimman moni yrittäjä pääsisi vaikean ajan yli. TEM onkin esittänyt ravintola-alalle tukea ja toivomme, että kattavasta tuesta saadaan pian eduskunnan hyväksyntä.

Pidetään toisistamme huolta 💙,
Henrik, Suomen maajohtaja