Woltilta 340 000 euron tukipaketti koronakriisistä kärsiville ravintoloille – jokaisesta kuljetuksesta 1 e lisää ravintolalle, nollakomissio noutotilauksiin ja alennetut kuljetushinnat

Suomen hallitus ilmoitti eilen uusista mahdollisista toimista koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Nyt suunnitellut toimenpiteet vaikuttavat tämänhetkisen tiedon mukaan ravintoloiden liiketoimintaan lähes koko Suomessa.

Ravintoloiden tukeminen on nyt tärkeää, ja myös me haluamme auttaa kriisin keskellä.

Siksi julkaisemme tänään ravintoloille suunnatun tukipaketin, joka on voimassa kolme viikkoa mahdollisen sulun alkamisesta. Woltin tukipaketti koskee kaikkia Suomen alueita, ja on arvoltaan noin 340 000 euroa.

(Tukipaketti on jatkoa aiemmille tukikeinoillemme. Viime kevään tukitoimien yhteenlaskettu arvo on noin 540 000 euroa. Lisää niistä täällä ja täällä.)

Tukipaketti koostuu seuraavista toimista:

1) Aloitamme tukiohjelman, jossa annamme jokaista Woltin kautta tehtyä kuljetustilausta kohden yhden euron lisää ravintolalle. Kompensoimme summan suoraan laskussa, ja se näkyy omana erillisenä rivinään. Ohjelman piiriin kuuluu noin 60 prosenttia Woltissa olevista yrityksistä – sen ulkopuolelle jäävät ainoastaan suuret ketjut sekä kauppiaat, jotka eivät myy ravintola-annoksia.

2) Ravintoloiden ei tarvitse maksaa meille Woltin kautta tulleista noutotilauksista. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tilata ruuan Woltilla ja noutaa sen itse ravintolasta, ja ravintola saa 100 % tilauksesi arvosta. Noutotilausten määrä on kasvanut kriisin aikana, ja haluamme kannustaa asiakkaitamme tukemaan ravintoloita parhaaksi näkemällään tavalla.

3) Alensimme kuljetusmaksuja joka kaupungissa viime vuonna – nämä hinnat pysyvät toistaiseksi voimassa. Laskemalla toimitushintoja olemme halunneet tehdä Woltilla tilaamisesta mahdollista yhä useammalle ja kannustaa tukemaan paikallisia ravintoloita tilanteessa, jossa sosiaalisten kontaktien välttäminen on tarpeen. Toivomme, että tämä johtaa tilausmäärän kasvuun, mikä tarkoittaisi käytännössä enemmän tilauksia, asiakkaita ja tukieuroja ravintoloille.

4) Pidämme ravintolatippausominaisuuden Woltissa, jotta jokainen halukas voi tukea ravintolaa myös vapaaehtoisella summalla. Tippi on ravintolalle normaalia tuloa, josta Wolt ei ota mitään välistä.

Kaksi ensimmäistä keinoa ovat arvoltaan noin 340 000 euron tuki ravintola-alalle.

Pidetään toisistamme huolta. 💙