Riga IFF kino nedēļa ar WOLT: Dāvis Dāvids Sakne

Tuvojoties mūsu drauga Riga IFF festivālam, vēlējāmies parunāt ar īstu filmu festivāla ekspertu, lai uzzinātu, kāda ir labākā recepte, lai baudītu kino pieredzi mājās.

Radošais direktors un kino festivālu fans Dāvis ikdienā gatavo maz. Viņš biežāk ēd ārpus mājas vai pasūta, izvēloties pārbaudītas vērtības. Īpaši iecienījis itāļu virtuvi, beigeļus un savas līgavas gatavoto frikadeļu zupu. Taču par ērtāko ēdienu, ko baudīt kopā ar filmu, atzīst picu. Viņa pasaulē ēdiens un kino iet roku rokā, tāpēc kopīgi esam sagatavojuši Tev izmeklētu ēdienu un RIGA IFF filmu izlasi. Iesakām redzēt un nogaršot!

Pasūtot ēdienu nemēdzu eksperimentēt. Manuprāt labāk izvēlēties vietas, kur ir iepriekš būts un skaidri zini, ko saņemsi. Lai gan ēdiena izvēli ietekmē garastāvoklis, būtiskākais faktors ir piegādes laiks, jo ikdienā esmu skrējienā. Ja gribu pastu, tad izvēlos Casa Nostra Pasta Adriano, kas ir īpašnieka recepte. Tā ir ļoti vienkārša virtuve ar saprotamām garšām. Ja gribu picu, tad labi varianti ir Casa NostraLocale Restorāns vai Street Pizza. Mana iecienītākā japāņu virtuve ir COD. Vēl man ļoti garšo beigeļi un esmu novērojis, ka uz manu dzīvesvietu tos vienmēr piegādā ļoti ātri.

Kino man ir ļoti mīļš, visbiežāk gan to baudu tieši mājās. Interesanti, ka šogad, reaģējot uz pasaulē joprojām valdošo veselības krīzi, Riga IFF seansi notiks gan klātienē, gan arī tiešsaistē. Tāpēc katram būs iespēja iekārtoties ērtāk savā dīvānā, pasūtīt ēdienu un baudīt unikālu pieredzi – kino festivālu savās mājās.  

Lai savā viesistabā uzburtu kino festivāla sajūtu, galvenais priekšnoteikums ir izvēlēties kvalitatīvu kino. Ir jāzina, kas pašam patīk, kas nepatīk. Es gatavojos tam kā īpašam notikumam – es zinu, ko es dzeršu, ko ēdīšu, ko un kāpēc skatīšos. Pieskaņoju dzērienu un ēdienu filmas sižetam vai vizuālajai valodai. Tas kino pieredzei piešķir izteiksmīgāku garšu.

Dāvja ieteiktie 4 kino komplekti:

  • Filma” VIESĪBU SPĒLES” (19. okt 19.00, 25. okt. 20.30), baudot Pastu ar Ceptu Lasi Baltvīna – Anšovu mērcē no “Osiris”