Wolt Rīgas apkaimēs: Purvciems

Jau otrais apkaimju raksts ir klāt un šoreiz viesosimies Purvciemā. Kādreiz purvainā daļa Rīgas mūsdienās drīzāk saistās ar apdzīvotām blokmājām. Starpcitu, tieši Purvciems bija pirmais Rīgas mikrorajons, kurā parādījās šādas 9-stāvu dzīvojamās mājas. Taču tas nav viss, kas tur ir! Šo apkaimi pamazām sāk apdzīvot arī garšīgi restorāni, ko vēlamies izcelt.

STREET BURGERS

Labi pazīstamais, vietējais burgeru tīkls, pēc uzaicinājuma 2020.gada sākumā, atvēries arī t/c “Domina” un tur lutina gan veikala apmeklētāju vēderus uz vietas, gan apkaimes iedzīvotājus ar piegādēm. Burgernīca, kas “dzimusi” Āgenskalnā un ir tik pieprasīta pilsētas centrā, pamazām apgūst arī jaunus apvidus. Taču neatkarīgi no lokācijas darbojās bez kompromisiem kvalitātē.   

Ja vietas interjers pielāgojoties apstākļiem mēdz nedaudz atšķirties, tad ēdiens gan visur ir nemainīgi lielisks. Burgeru pagatavošanas mākslu savā 7 gadu darbības laikā viņi izkopuši līdz izcilībai. Street Burger lepnums ir augstvērtīgās sastāvdaļas – pašu ceptā maize, Latvijā audzētais liellops, vistas gaļa ar HALAL un Latvijas Zaļās karotītes produktu sertifikātiem, brīvos apstākļos dētās olas no zemnieku saimniecības utt. “Mēs nekad nemeklējam zemāko cenu, nekur neesam samazinājuši kvalitātes kontroli, mēs vienmēr varam pateikt – mēs esam un būsim tādi,” stāsta saimnieks Aleksandrs. Jau kopš atvēršanās joprojām pieturās pie koncepta maksimāli izmantot vietējo produkciju.

Pēc statistikas populārākie ir lielopa gaļas burgeri – Street Siera, Ghetto un BBQ burgeri. Pasūtījumu topā arī kartupeļi frī, saldā kartupeļa frī un citas piedevas. Īpašnieks Aleksandrs atzīst, ka jūtams – šajā apvidū burgeru pasūtīšanas tradīcija vēl tikai veidojas. Tomēr papildus apgrozījumu veido veikala apmeklētāju plūsma un tuvumā esošie ofisi. Cilvēki gardos burgerus mēdz pasūtīt ne tikai uz mājām, bet arī uz darbavietām. Tomēr īsto pieprasījumu būs vieglāk novērtēt pēc kāda laika, kad visa šī Covid situācija būs vairāk norimusies. Aleksandrs atklāj: “Šis pandēmijas laiks ir bijis labs pārbaudījums, bet Street Burgers nav aizvēries un arī neaizvērsies, mēs turpināsim strādāt. Redzam, ka esam joprojām pieprasīti. Mēs garantējam, ka mūsu produkts ir kvalitatīvs. Tāpēc klienti mums tic un mēs uzticamies klientam.”

Tagad Wolt pieejams arī jaunais Jack Daniels burgers, kas ir viens no Aleksandra personīgajiem favorītiem. “Sātīgs, rokās noturams, garšu kombinācija – viss ir kā vajag,” tā viņš komentē šo liellopa gaļas burgeri melnajā maizē ar īpašo akcentu  – Jack Daniels mērci. 

Wolt Special: 

Jack Daniels burgers

MAKALEA

Ģimenes draugu uzņēmuma “Makalea” stāsts sākās ar telpu. Nolēmuši to izmantot, lai radīt kaut ko savu. Tā kā ideja par “fast food” vietiņu jau kādu laiku pavīdējusi īpašnieku Andra un Agņa prātos un sarunās, viņi nolēma izmantot šo iespēju un ķerties klāt realizēšanai. Telpās patiešām ieguldītas visu sirdis. Paši savām rokām visu iekārtojuši un, kad nepieciešams, paši metās arī gatavošanas darbos. 

Nosaukums radies no pašu saimnieku, viņu sievu un bērnu vārdu pirmajiem burtiem. Likuši kopā līdz atraduši šo skanīgo kombināciju. “Vēlāk pētot, ko tad īsti nozīmē, ko nozīmē šo burtu kombinācija, sapratām, ka viss ap šo nosaukumu saistās ar pozitīvām lietām un palikām pie tā,” stāsta Andris.

Visas receptes izstrādājis īpašnieku draugs Toms – pavārs ar pieredzi restorānos vairākās Eiropas Savienības valstīs un Latvijā. Viņš pats arī kūpina cūkgaļu, plucināto cūkgaļu un ribiņas, kas tiek pasniegtas restorānā. Ēdienkarti sastāda burgeri, picas, ribiņas un “Dirty Fries” jeb frī kartupeļi ar plucināto gaļu. Frī pagatavošanā viņi izmanto metodi, kas padara tos īpaši gardus – apstrādā ar parmezāna sieru un pētersīļiem. Paši arī izstrādājuši un uz vietas gatavo zilā siera, ķiploku un medus mērces. 

Makalea uzreiz sapratuši, ka labāk ņemt dārgākus, bet patiešām kvalitatīvus produktus. Tāpēc viņi lepojas ar svaigi cepto maizi un unikālo vistas gaļu, kas nākusi no Latgales. Visā Rīgā tāda esot pieejama tikai pie viņiem. Makalea izmanto vietējo liellopu, savukārt, ribiņas īpaši viņiem izlasa pašas labākās. Pie tādām ekstrām iespējams tikt pazīstot pareizos cilvēkus. Šis cilvēciskais faktors Makalea ir ārkārtīgi būtisks. Draudzīga attieksme gan pret klientu, gan komandā atbalstot vienam otru, gan arī pret piegādātājiem. Tas ir tas, kas dod izcilu rezultātu. “Gaļa nāk no vienas, zināmas vietas, tapēc esam pārliecināti, kas tur ir iekšā. Esam droši, ka piedāvājam pašu, pašu labāko,” stāsta Liāna. Saimnieki ir pārliecināti, ka cilvēki patiesībā ir gatavi maksāt par ēdienu, ja tas ir patiesi kvalitatīvs.

Makalea īpašnieki priecājās par patstāvīgajiem klientiem un to, cik dažādu vecumu klientus izdevies piesaistīt. Kādu dienu viens kungs pēc pasūtījuma veikšanas esot pētījis telpu un teicis: “Skatos kādā krāsā jums izgatavot dāvanu. Gribu jums kaut ko uzdāvināt.” Vēl kāds cits cienījams kungs atnesis dāvaniņā veiksmes talismanu, kurš simbolizē “Lai vienmēr jūsu durvis ir vaļā.” Šādi sirsnīgi žesti ir tas, kas dod pacilājumu turpināt un pierāda, ka klienti ir patiešām apmierināti.

Wolt Special: 

Kūpinātas BBQ ribiņas

Dirty Fries