Kā uzrīkot labāko 1. septembra ballīti / Iesaka piektdiena.com

Jūra, šorti, iedegums, siltas-vēlas naktis, kas nemanot pāriet agros rītos, ledus kokteiļi vasaras terasē, siltumnīcā noplūkti un turpat apēsti tomāti. Ak, jel, vasarai piestāv tik daudz kas. Bet, lai kā mēs gribētu, ka tā nekad nebeidzas, katrai vasarai pienāk savs rudens. Vismaz Latvijā. 

1. septembris kā tāds modinātājpulksteņa zvans katru gadu ieskandina jaunu – back to reality – sezonas sākumu. Kādam tā ir jauna mācību sezona, kādam intensīvāks darba cēliens, kādai atkal atsākta regulāra sportošana vai mazliet kaitinošāki sastrēgumi.

Mūsu ģimenē ir ierasts, ka šis “kling-klang” 1. septembris, ir svētku diena. Arī pēc tam, kad visiem skolas gaitas jau beigušās, tā joprojām ir diena, kad uzklāt galdu, nopirkt ziedus, apēst kādu kūku vai vaniļas saldējumu. Diena, kurā sanākt ģimenei kopā, diena, kuru svinēt kā pateicību skaistajai vasarai un saskandināt rozā limonādi par jaunu rudens cēlienu. 

Ir tik forši, ka dzīvojam tik kolosālā laikā, ka uzrīkot krāšņāko 1. septembra ballīti ir iespējams, pat neizejot ārpus mājas. Jā, sēžot uz dīvāna ar telefona rokās, bez lieka stresa, neskrienot, nekavējot, nemeklējot vietu, kur noparkot auto, nestiepjot smagus maisus, bez vilšanās, ka kūkas ir izpirktas vai dāvanas nav tādas, kādas bija iecerētas. Kā tas iespējams – jūs domāsiet? Pavisam vienkārši. Uzklājiet mīļāko galdautu, sagatavojiet skaistākos traukus, uzlieciet ballītes mūzikas fonu un pasūtiet no Wolt labākās izvēles skaistai un priekpilnai 1. septembra svētku svinēšanai:

Garšīgā sadaļa

Svētki ir īstais laiks un vieta, kad baudīt kūkas un citus gardumus. Ja vēl neesat paspējuši nogaršot slavenos Kūkotavas berlīnerus ar vaniļas krēmu un aveņu ievārījuma pildījumu, tad šis ir īstais brīdis un iespēja. Ja redzat tos Wolt Kūkotavas piedāvājumā, ķeriet ciet. Gaisīgi mīklas bumbulīši pildīti ar pasaules garšīgāko vaniļas krēmu. Tas ir krēms, ko varētu ēst karotēm.

Ja labāk izvēlaties torti, tad Kūkotavas šokolādes-ķiršu kūka būs izvēle desmitniekā. Ciemiņi slavēs, un bērni priecīgi sēdēs ar nosmērētām “šokolādes mutēm”. Kūka ar patiesi bagātīgu tumšās šokolādes garšu un tieši tik neganti garšīga, kādai ir jābūt šokolādes kūkai. 

Pēdējā laika saldējumu favorīts – viennozīmīgi Molberts jeb latviešu cienīga versija slavenajam Ben&Jerry’s saldējumam. Salds, krēmīgs un veidots tā, lai saldējumam būtu iespēja kļūt par jūsu nākošo mīļāko saldējumu.

Saldējuma garšas daudz un dažādas: ķiršu ar šokolādes gabaliņiem, ar sāļo karameli, kumelīšu ar medus kūkas gabaliņiem, melleņu un citas. Patiesi priecē, ka Molberta saldējuma sastāvdaļas ir dabīgas un izlasāmas, bez E un citiem štruntiem piedevās. 

Garša, kas obligāti jāpagaršo – vaniļas saldējums ar citronu krēmu. Abas – maigā vaniļa un skābenais citronu krēms – ir sajauktas, bet ne sapludinātas kopā. Garantēts garšas pārsteigums katrā karotē. 

Molberta saldējums ir padomājis arī par ilgtspējīgu iepakojumu – tas iepildīts stikla burciņās, ko varat pēc tam Molbertam atgriezt un dabūt atlaidi nākošajam pirkumam. 

Un kā cukurots punkts uz “i” kūku sadaļai ir viennozīmīgi eklēri. Gadiem pārbaudīti un garšas kvalitātē nemainīgi Raunas dārzs eklēri. Eklēru mix būs skaista un garšīga izvēle svētku galdam. No vairāk nekā padsmit garšām varat salikt tieši savu varavīksnes versiju. Avenes, zemenes, zemesriekstu, citronu, mango marakujas, karameles – visas kā viena garšīga. Jūsu viesi būs patiesi priecīgi šos ieraugot svētku galdā.

Lai mazliet atšķaidītu cukuroto fonu, pievienojiet mazliet ogas vai augļus no Lauku ferma.

Skaistā sadaļa

Katriem svētkiem vajag arī mazliet dekorāciju. Ziedi ir viennozīmīgi elements, kas saistās ar 1. septembri. Vieta, kas nekad neliek vilties ziedu kvalitātē un gaumīgā ziedu salikumā – Lakstos. Starp citu, ziedus varat pasūtīt ne tikai sev uz mājām, bet arī kopā ar kartiņu un vēlējumu nosūtīt kādam sev mīļam cilvēkam vai bijušai skolotājai kā izcilu pārsteigumu. Ziedus varat pasūtīt arī kopā ar vāzi, tā rozā suņa vāze ir izcili feina. 

Vēl viens elements bez kā neiztikt svētkos, it īpaši, ja jums ir bērni – ir baloni. Tie mazie laimes palēcieni, redzot, ka kurjers atvedis balonus, ir neizmērojami. Pink komplekts vai Glizt and Glam no Party Postcard būs skaists fons svētku bildēm un kopējai ballītes noskaņai. 

Priekpilnā sadaļa

Svētkiem piestāv arī pārsteigumi un dāvanas. Labākā dāvana sev jaunajai rudens sezonai būs jauns plānotājs vai pierakstu klade no Manilla. Gaumīga un kvalitatīva, ko būs prieks piepildīt ar ikdienas pateicībām vai jauniem plāniem. Tur arī atradīsiet skaistus rakstāmpiederumus vai dāvanas mazākajiem.

Un, protams, kā tad bez jaunas mugursomas. Jā, arī to var sagādāt attālināti un mazāk nekā stundas laikā kurjers to atvedīs līdz namdurvīm. Samsonite ir zīmols, kas komentārus neprasa. Tur atradīsiet mugursomu kā sev, tā bērnudārzniekam. 

Svētki nerodas paši no sevis, tie kādam ir jārada. Šogad uzrīkojot skaistākos, saldākos 1. septembra  svētkus un radiet burvīgākās kopābūšanas atmiņas. Lai skaists jaunais rudens cēliens, ieskandiniet to no sirds!