Wolt aizkulises: mārketinga komanda

Veiksmīgs zīmols sākas ar progresīvu biznesa ideju, kas dzimst viena cilvēka galvā. Lai izveidotais zīmols kļūtu atpazīstams un sabiedrībā mīlēts, īpaši svarīga ir ap to izveidotā mārketinga komanda. Par to, kā “Wolt” zīmolu Latvijā ieraugi un sajūti Tu, roku uz pulsa tur mārketinga vadītāja Latvijā Zane Lapiņa un mārketinga speciālistes Agita Matule un Alexandra Maksimova. Viņas ir gatavas dalīties savos pieredzes stāstos un ikdienas darbos, lai “Wolt” vārdu zinātu un pakalpojumu lietotu arvien plašāks cilvēku loks.

Izveidojot “Wolt” pakalpojumu lietotni pirms 5 gadiem, galvenais uzdevums bija nerimstoši  iepazīstināt ar jauno zīmolu un pakalpojuma veidu kā tādu. Iedrošināt cilvēkus jaunam paradumam – pasūtīt maltīti no sava mīļākā restorāna ar kurjera piegādi, lai to baudītu birojā, mājās vai pilsētas parkā. Pateicoties dažāda veida mārketinga aktivitātēm kā sociālajos tīklos, tā pilsētu vidē, joprojām ik dienu lietotnei pievienojas jauni klienti.

Ko mēs darām, lai Tu uzzinātu, ka “Wolt” ir Tev noderīgs

Ikdienas darbos jau 3 gadus Zane uzņemas atbildību par stratēģiju, plānošanu, budžeta veidošanu un lielākajām zīmola kampaņām, kā arī jautājumiem, kas skar uzņēmuma paplašināšanos citās Latvijas pilsētās. Vadītājas noteiktos plānus ar influenceru mārketinga starpniecību, sociālo tīklu pārvaldīšanu un tekstu darbiem tālāk virza Agita, kura komandā darbojas pusotru gadu. Savukārt, Alexandra, kura pievienojās pirms 4 mēnešiem, ir tehniskais atbalsts visās klientu un restorānu kampaņās. Tā kā “Wolt” darbojas jau 25 valstīs, ikdienas darbi notiek arī saziņā ar kaimiņvalstu kolēģiem. 

No “viena cilvēka šova” par skudru pūzni

Zināms, ka jauni uzņēmumi sākas ar spožu ideju, bet ierobežotiem resursiem. Arī “Wolt” nebija izņēmumus, un pirmos soļus zīmola popularizēšanā spēra pakāpeniski. Tā iesākumā visu Baltijas reģionu pārvaldīja viena mārketinga vadītāja, tā teikt, “cilvēks – orķestris”, kurš ielika pamatus zīmola identitātes veidošanā un popularizēšanas kampaņās. Uzņēmumam augot un idejai plaukstot, drīz vien atbildību par mārketinga norisēm katrā valstī uzņēmās savs vadītājs.

“Palielinot gan pilsētu skaitu, gan pakalpojumu portfeli, sapratām, ka uz viena cilvēka pleciem visu nav iespējams iznest. Tāpēc mārketinga komanda izauga atbilstoši biznesa izaugsmei,” stāsta Zane.

Pareizais pakalpojums īstajā laikā un vietā

Runājot par paplašināšanos un veiksmīgu zīmola izaugsmi, Zane lepojas par paveikto un ir gandarīta, ka tas attīstījies organiski, cilvēkiem sajūtot, ka piedāvātais pakalpojums ir patiesi noderīgs, risinot ikdienas vajadzību – ieturēt kvalitatīvu maltīti sev ērtā laikā un vietā.

“Pakalpojums netika virzīts ar milzu piepūli – to pieprasīja pati sabiedrība. Šis ir lielākais panākums, uz ko zīmols var cerēt – tā pakalpojumi dabiski iekļaujas cilvēku ikdienas dzīvē, risinot reālu vajadzību.”

Klienti pieprasa – “Wolt” komanda izdomā veidu, kā to nodrošināt

Būt uzņēmumā un augt kopā ar to, zinot, ka esi daļa no kā lielāka, ir katra darbinieka sapnis un lielākais izaicinājums reizē. “Wolt”  vēl pavisam nesen aizsākās un popularitāti ieguva kā restorānu bizness, taču tagad jau piedāvā plašu mazumtirdzniecības produktu klāstu, pārtikas preces un pat tādus pakalpojumus kā jaunas biroja tehnikas piegādi. Arvien tiek veidotas jaunas sistēmas un uzsāktas vēl nebijušas sadarbības. Lai par katru “Wolt” jaunievesto iespēju uzzinātu arī esošie un potenciālie klienti, mārketinga radošie prāti rūpīgi plāno informējošas kampaņas, piesaista sabiedrībā populārus cilvēkus un atraktīvos veidos izklāsta plašās lietotnes iespējas. Pēc jaunu klientu pieprasījuma “Wolt” šobrīd ir aptvēris jau 10 lielākās Latvijas pilsētas un sola, ka tas ir tikai sākums!

“Wolt restorānu balva” kā atzinība un pateicība

Jau otrais gads tika noslēgts ar īpašu “Wolt restorānu balvu”, ko iemīļojusi gan pati mārketinga komanda, gan klienti un restorāni. “Wolt” ir kļuvis par nozīmīgu spēlētāju restorānu nozarē, jo izveidotā platforma ir vieta, kur cilvēki var uzzināt arī par jaunām vietām un baudīt ēdienu, kuru citkārt uz ielas nepamanītu. Ideja par šādu balvu radās, lai pateiktos un uzslavētu sadarbības partnerus. Jau novērots, ka apbalvoto restorānu pārdošanas apjomi palielinās, iegūstot kvalitātes atzinību un papildus publicitāti, ko nodrošina “Wolt” komanda.

“Mēs zinām, kuri ir populārākie restorāni Wolt platformā brokastu laikā vai biežākā izvēle izsmalcinātām maltītēm, tāpēc vēlējāmies pateikties šiem restorāniem par to, ka viņi ir daļa no nozares Latvijā, un godāt par apbrīnojamo darbu, ko ikdienā veic.” 

Tikai komandā ir spēks

Uzstādot ikvienu mērķi, cieši sastrādājas visi “Wolt” departamenti. Mārketinga komanda var izdomāt spožāko kampaņu, uzsākot darbu jaunā pilsētā, bet, ja platformā nebūtu uzticamu restorānu/ mazumtirdzniecības partneru vai uz ielām nekursētu kurjeru, sistēma nedarbotos un panākumu biznesā, protams, nebūtu. Darba vide ir ļoti dinamiska un daudzas lietas notiek vienlaicīgi, tādēļ lielākā māksla šajā darba vidē ir pildīt uzticēto uzdevumu patstāvīgi, nodot informāciju ātri un konstruktīvi, un zibenīgi reaģēt uz jaunumiem digitālajā saziņas vidē.

“Pateicoties sakārtotajai darba videi, kolēģu atsaucībai un komandas garam, šajā gadā esmu iemācījusies ļoti daudz. Atslēga ir darīt visu precīzi un sagatavoties laicīgi, atvieglojot darbu visai komandai. Svarīgi arī neaizmirst, ka visi esam cilvēki un nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara! Spēja rast risinājumu un veikt uzlabojumus ir patiesā izaugsme,” pieredzē dalās Agita.

Vienmēr atvēlēt laiku sarunām

Iespējams, “Wolt” birojs ir viena no atvērtākajām un brīvākajām darba vidēm, ko Rīgā var piedzīvot. Tajā labprāt laiku pavada ne tikai darbinieki, bet arī viņu četrkājainie mīluļi – suņi. Sienas rotā smaidīgas darbinieku bildes, atpūtas zonā iekārts šūpuļtīkls un kā svēts, ģimenisks rituāls ir kopīgas pusdienas katru dienu.

“Visam ir jābūt līdzsvarā! Ja intensīvajā darba ritmā mēs sēdētu slēgtā birojā, nemaz nezinu, vai izdzīvotu te gadiem ilgi. Darbs jābalansē ar pārtraukumiem, smiekliem, svinībām un kopīgām pusdienām, kurās no sirds izpļāpāties,” papildina Zane.

Sapnis – lielveikals ikviena kabatā

Runājot par tālākiem mērķiem, komanda vienbalsīgi atzīst, ka vēlas nepagurstoši turpināt strādāt pie pakalpojumu pielāgošanas un jaunu produktu ieviešanas, lai “Wolt” lietotājs 30 minūšu laikā saņemtu jebkuru nepieciešamo pakalpojumu vai mazumtirdzniecības preci, izmantojot tikai savu mobilo ierīci. Tas ir ne vien darbs pie produktu klāsta paplašināšanas, bet arī cilvēku ieradumu maiņas, tāpēc tas prasīs laiku. 

“Maikls Džordans (Michael Jordan) reiz teicis, ka talants uzvar spēles, bet komandas darbs un inteliģence uzvar čempionātos. Arī mēs darām visu, lai komandas gars turpinātu augt, lai kopā tiektos uz aizvien lielākiem mērķiem un radītu arvien jaunas iespējas atvieglot Latvijas iedzīvotāju ikdienu,” ar gaišu skatu nākotnē stāsta “Wolt” mārketinga vadītāja Latvijā Zane Lapiņa.