Zgodba dostavljavca: Tilen je opravil skoraj 10.000 dostav

Modre heroje, ki nas zdaj razveseljujejo že v 12 mestih po Sloveniji, že vsi dodobra poznamo.
Prepoznavna modra barva, ubrano šviganje med ulicami, odlično poznavanje bližnjic, dobra športna pripravljenost in točnost so le nekatere izmed vrlin, ki odlikujejo naše dostavljavce. Delo na terenu pa je vse prej kot dolgočasno. Včasih jim zagode vreme, včasih okvara kolesa, včasih pa brez težav dostavijo 9 pic naenkrat.

Njihov cilj je vedno enak – dostaviti hrano iz restavracij in izdelke iz trgovin v odličnem stanju in v čim krajšem času. S tem najpogosteje narišejo nasmeh na obrazu uporabnika. Saj vemo, kako je, ko je človek lačen ali mu zmanjka ključnih sestavin v hladilniku. Torej ne glede na vreme in druge razmere so modri heroji vedno z nami in so srce naše ekipe.

Vsak izmed njih ima svojo posebno zgodbo in eden takšnih je zagotovo Tilen Rac, ki je pred kratkim praznoval svojo 2. obletnico. Številni ga poznate tudi z našega TikTok profila Wolt_Slovenija. Zaupal nam je, kako poteka njegov delovnik, koliko kilometrov povprečno prevozi in katere osebne rekorde si je zastavil.


Nekdanji nogometaš Slovana zdaj skoraj profesionalni kolesar
Tilen je opravil že vrtoglavih 9.824 dostav. Sicer je nekdanji nogometaš Slovana, in ker je v odlični fizični pripravljenosti, večino svojih dostav opravi s kolesom. Zanjo skrbi tudi z rednimi obiski v fitnesu, kjer pridobiva mišično maso, medtem ko kolesarjenje naravnost obožuje, saj mu predstavlja odlično kardio vadbo. Hkrati pa mu je pri Woltu zelo pomembna fleksibilnost! Tako lahko usklajuje dve službi, saj dela še kot tržnik za enega izmed telekomunikacijskih operaterjev.

Tilen je tudi velik gurman in priznava, da lahko zaradi dobre fizične pripravljenosti in stalne aktivnosti brez slabe vesti preizkusi veliko različnih jedi. 

Tilen obožuje dobro hrano

Impresivna statistika

  • datum prve dostave: april 2020
  • število opravljenih dostav: 9,824
  • povprečno število dostavo na dan: 40
  • povprečna zaslužena mesečna napitnina: 150€
  • najkrajša dostava: 10m
  • najboljši komentar uporabnika: “Res se je potrudil in me našel prav v pisarni!”
  • Najljubša restavracija: Ajda Burgers & More
  • skupno prevoženih kilometrov: 37,800
  • število zamenjanih Wolt torb: 3
  • število počenih zračnic: 8

Za odlične rezultate sta potrebni taktika in iznajdljivost
Ob 9. uri zjutraj je Tilen že pripravljen za prve dostave, nanje pa se opravi z avtomobilom. Pomembno mu je namreč, da v jutranjem času varčuje z energijo in nato v konici, torej v času malic in kosil, presedla na kolo. Z njim lažje in hitreje opravi več krajših dostav v mestu. Na kolesu ostane, vse dokler se ne umiri prometna konica, saj je Ljubljana polna bližnjic, ki jih je vredno izkoristiti, proti večeru pa se kdaj odpravi tudi z motorjem. Tilen tako zelo dobro pozna stanje v prometu, da premikanje po mestu izjemno uspešno prilagaja razmeram. Tako kot pri vsakem poslu sta za dobre rezultate potrebna dobra taktika in kanček iznajdljivosti.

Taktika je pri dostavljanju hrane ključna, saj je pomembno, da hrana pride v odličnem stanju.

Zakaj se je Tilen odločil, da bo postal Wolt dostavljavec

Fleksibilen urnik in možnost usklajevanja
Kot pravi Tilen, je največja prednost dela dostavljavca zagotovo fleksibilen urnik, saj lahko dela, kolikor
hoče in kadar hoče ter si v skladu s tem načrtuje tudi zaslužek. S slednjim je zadovoljen, saj z vztrajnostjo
in pridnostjo lahko veliko nanese. Prav tako mu ustreza, da lahko usklajuje dve službi, saj dela še kot
tržnik za enega izmed telekomunikacijskih operaterjev.

»V torbi imam filo, pulover in še nekaj, da zaščitim pijačo. Vsako vrečko s hrano in pijačo tako obložim, da se med kolesarjenjem ne premika. Prav tako torbo namestim na prtljažnik kolesa in je ne vozim na hrbtu, saj sem ugotovil, da tako zame najbolje deluje in da hrana pride do uporabnika vedno v top formi.«

Poglej kako izgleda Tilno delovni dan!

Nova znanja in prijateljstva ter zabavne prigode
Odkar je Woltov dostavljavec, je prav tako dodobra izpil poznavanje ljubljanskih ulic. Poleg novega znanja ga najbolj navdihujejo odzivi strank, njihovo presenečenje, da je tako hitro dostavljeno, in njihovo veselje ob dostavi. Včasih se s strankami tudi nasmejijo do solz – ena izmed zabavnih prigod je bila, ko je stranki dostavil osem pic, ob predajanju škatel pa ga je ta ob šesti presenečeno pogledala in mu rekla, da je naročila zgolj eno. Tako je menila, vendar je v aplikaciji pomotoma označila 8 pic.

Pri delu pa so vzniknila tudi nova prijateljstva. “To je moj novi krog ljudi. Imam nove prijatelje v restavracijah, tako med dostavljavci kot vsemi preostalimi zaposlenimi na Woltu.”

Za konec pa še nekaj zanimivih podatkov

Njegov osebni cilj je, da vsak teden naredi 200 dostav. V letu dni je opravil 6.000 dostav, medtem ko je njegov dnevni rekord 49 dostav. V povprečju na dan s kolesom prevozi 70 kilometrov, njegov osebni dnevni rekord pa je 90 kilometrov. Mesečno prevozi 1.440 kilometrov ob predpostavki, da dela 5 dni v tednu. Na dan prevozi skoraj 150 različnih ulic ter dodatno na mesec zasluži vsaj 150 evrov napitnine. Pravi, da mu je uspelo v torbo pospraviti 9 škatel s picami.