Pusdienas ar piegādi kā dzīvesstils – ko izvēlas Maija Rozīte, Kašers un Krivenchy?

Kādi ir maltīšu pasūtīšanas paradumi Wolt lietotnē un kā veicās ar žūrijas lomu “Wolt Restorānu balva 2023” vērtēšanā, pārdomās dalās trīs no atbildīgā darba veicējiem – latviešu reperis, podkāstu vadītājs, producents un televīzijas personība Jānis Krīvēns jeb Krivenchy, radio balss un DJ Maija Rozīte-Krištopane un brīvmākslinieks un vizionārs Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers.

Sabiedrībā atpazīstamie žūrijas locekļi pie svarīgās lomas tikuši ne bez iemesla – visi kā viens atzīst, ka Wolt jau ir kļuvis par svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Pasūtīt ēdienu no restorāniem ar Wolt starpniecību izvēlas gan pusdienu maltītēm, gan vakariņām, kad kurjers piegādā siltu ēdienu pēc saspringtas darba dienas pie pašām mājas durvīm. 

“Pēdējos mēnešus sanācis tā, ka Wolt izmantoju praktiski katru dienu. Es vairs nevaru iztēloties dzīvi bez Wolt, man šķiet, es nevarētu vairs piezvanīt un pasūtīt ēdienu,” ar smaidu atzīst Jānis Krīvēns.

Kādas īpašības raksturotu Wolt? Žūrijas pārstāvjiem nav ilgi jādomā – tas esot ērts, ātrs, vienkāršs, izdevīgs un bagātīgs savā piedāvājumā.

Ko visbiežāk izvēlas Maija, Jānis un Kaspars savām pusdienām un kāpēc Wolt jau nodēvējuši par tirdzniecības centru kabatā, lasi tālāk.

Ēdienu topā zivju ēdieni, salāti, suši un picas

Maijas biežākā ēdienu izvēle no Wolt ir dažādu veidu salāti, suši un pica. Arī Jānis cenšas ēst pēc iespējas veselīgi, lai izbalansētu pārējo dzīvesveidu, tāpēc ir iecienījis ikdienā dažādus zivju ēdienus, taču reizi nedēļā atļaujas arī picu un *Maķīti.

Kaspars pārsvarā Wolt izmanto tad, kad sagribas tādu maltīti, ko pats mājās nepagatavotu. Dažreiz, pēc darbu piepildītas dienas viņš sevi apbalvo ar savu, tā saukto, “cheat meal” (tulk. no angļu val. – krāpniecisko maltīti), pasūtot ko sātīgu no populārākā ātrās ēdināšanas restorāna. Arī reizēs, kad sakārojas suši, viņš to negatavo mājās pats, bet uztic profesionāļiem. Savukārt, pasūtīt picu, lielākoties, izvēlas reizēs, kad ciemojas draugi – tā vienmēr ir droša un ērta izvēle ikvienai gaumei!

Tirdzniecības centrs kabatā

Visi trīs žūrijas dalībnieki ir iemanījušies ikdienā Wolt izmantot ne tikai maltīšu pasūtīšanai no restorāniem, bet arī pārtikas sagādei – īpaši dienās, kad darbi ir saplānojušies kārtu kārtās un veikala apmeklējumam tīri fiziski nemaz neatliek laika.

Kaspars Wolt jau kādu laiku izmanto kā lielveikalu savā kabatā, pasūtot uzkodas, dārzeņus, augļus, pienu, zivis un dzērienus no pārtikas veikala. Visvairāk Kaspars novērtē ietaupīto laiku pēc darba dienas, lieki neuzkavējoties sastrēgumu stundā pilsētas satiksmē un nestāvot veikalu rindās. Kā stāsta pats Kaspars, tas esot liels atvieglojums, kad pārrodoties mājās, vari saņemt pārtiku jau pie sava dzīvokļa durvīm.

Jau kādu laiku Kaspara vērtīgākais atklājums, ko iesaka arī saviem draugiem – ziedu piegāde. Reizēm saviesīgi uzaicinājumi ir novēloti vai lēmums par došanos uz kādu pasākumu tiek pieņemts pēdējā brīdī. Lai nekavētos, piemeklējot ziedus uz vietas veikalā skaista ziedu pušķa izgatavošanai, Kašers ir pamēģinājis dažādus puķu piegādātājus, izveidojot savu favorītu listi, no kuriem droši pasūtīt gaumīgus ziedu sakārtojumus dažādiem pasākumiem. 

“Kamēr pats sapošos pasākumam, ziedu pušķis 15-20 minūšu laikā ir piegādāts pie durvīm. Atliek vien saņemt no kurjera ziedus un varu sēsties savā auto, lai dotos uz pasākumu bez liekas aizkavēšanās,” papildina Kašers.

40+ restorāni pusotra mēneša laikā

Wolt Restorānu balva” norisinās jau 3. gadu, vērtēšanā piedaloties gan īpaši izvēlētai žūrijai, gan lietotnes Wolt lietotājiem. Pēc restorānu popularitātes un novērtējuma Wolt platformā, tika izvēlēti 15 restorāni katrā no deviņām kategorijām. Šie 15 restorāni tālāk tika nodoti žūrijas vērtējumam.

Žūrija uzticēto pienākumu uztvēra ļoti atbildīgi, kopumā vērtēšanai veltot pusotru mēnesi un teju katru dienu pasūtot maltīti ar piegādi no Wolt.  Atkarībā no izvēlētās kategorijas, katrs no žūrijas locekļiem mazāk nekā divu mēnešu laikā nobaudīja no 30 līdz 60 dažādām maltītēm. Citkārt maltītes no platformas baudītas pat vairākas reizes dienā, vērtējot tās dažādās kategorijās pēc noteiktajiem kritērijiem 20 punktu robežās. Maija visbiežāk izvēlējās vērtēt maltītes pusdienu laikā, bet Jānim, tāpat kā Kasparam, biežāk maltīšu vērtēšana izvērtās vakariņu laikā.

Izvēloties labākos no labākajiem restorāniem, Jānim svarīgākie kritēriji bija garša un forma, uzskatot, ka ēdienam ne tikai jāgaršo labi, bet tam ir arī jāizskatās labi, lai patiešām to izbaudītu. Arī Maijai ir svarīgi, ka ēdiens pēc piegādes saglabā savu kvalitāti kā garšā, tā vizuāli. Ne mazsvarīgs šķiet arī iepakojums – tā draudzīgums dabai un praktiskums, pildot savu funkciju, lai ēdiens būtu silts, nesamircis un saglabājis savu sākotnējo izskatu un formu.

Jaunatklājumu patīkamais pārsteigums

Piedaloties restorānu vērtēšanā, žūrijai izdevies atklāt jaunas ēstuves ar interesantiem garšu salikumiem un plašāku garšu pieredzi. Kamēr Krivenchy nebeidz jūsmot par atklājumu vienā no ātrās ēdināšanas restorāniem – siera salātiem burgerā, tikmēr Maija priecājas par jaunām garšu variācijām tieši vegāno restorānu piedāvājumā, ko turpmāk labprāt iekļaus savos ikdienas pasūtījumos. Punktu skaitīšanas laikā Kašers bijis patīkami pārsteigts, ka vietas, no kurām līdz šim jau bija izvēlējies ēdienu ikdienā pasūtīt, arī turējās TOP vietu augšgalā, taču neizpalika arī vairāki patīkami pārsteigumi. 

“Un tomēr augstāko punktu skaitu no manis saņēmuši tie restorāni, kuriem ikdienā gāju garām un pat nedomāju tur iegriezties. Pateicoties balvai, izmēģināju arī šos ēdinātājus un biju patīkami pārsteigts par saņemto – kvalitatīvi un garšīgi,” pieredzē dalās Kašers.

“Visa sāls” garšu niansēs un attieksmē

Kamēr Maija vissīvāko konkurenci saskatīja gardajā beķereju piedāvājumā, Kaspars bija patīkami apjucis brokastu piedāvājumā, jo ir daudzi restorāni, kuri piedāvā standarta opcijas – omletes, pankūkas, smalkmaizītes, biezpiena plācenīšus un citus brokastu ēdienus, it kā nedaudz atšķirīgā veidā, bet tomēr visu dikti garšīgi pagatavojot. Tāpat arī vērtējumu piešķiršana otro ēdienu kategorijās bijis visai sarežģīts uzdevums, jo izvēle arī šeit ir ļoti plaša un atrast labāko no labākajiem nebijis vienkārši. Kā skaidro žūrijas pārstāvji, piedāvājumā ir itin viss – sākot ar indiešu garšu un asiem ēdieniem, turpinot ar klasisko latviešu virtuvi un restorānu cienīgiem ēdienu šedevriem.

Krivenchy lielākais izaicinājums bija vērtēt kategoriju “Maltīte krāpšanās dienai”, kur “kebabi cīnās pret kebabiem un burgeri pret burgeriem”. Viņš secinājis, ka tomēr nav daudz variāciju, lai pagatavotu labu burgeru – nevar atļauties pārlieku eksperimentēt ar 15 sastāvdaļām tā, ka ēdiens vairs neturas kopā un neizskatās pēc burgera, ko standartā iztēlojamies. Katram no vērtētajiem restorānam ir savas mazās nianses, ar ko atšķirties, bet kopumā daudzi kebabi garšo ļoti līdzīgi, lai cik ļoti mēģinātu to uztaisīt “pa savam”.

No pirmajiem foto platformā līdz “paldies” uz iepakojuma

Kašers uzsver, ka tikpat svarīgi kā saņemt kvalitatīvu ēdienu, ir sajust personīgu pieeju un baudīt pārdomātu servisu. No viņa bonusa punktus un puspunktus ieguva restorāni, kuri bija pacentušies uz ēdiena iepakojuma uzrakstīt viņam veltītus novēlējumus, kā – “Lai Tev skaista diena, Kaspar!”, “Tu esi foršs, Kaspar!”, “ Kaspar, pasmaidi!”. Kaspars novērojis, ka aizvien vairāk restorāni praktizē šādu pieeju, par ko esot patiess prieks. Puspunktus saņēmuši arī tie, kuri pievienojuši visus piederumus, salvetes un papildus maizīti, kas nav bijusi iepriekš pieminēta pasūtījumā. 

“Lai arvien uzlabotu savu pakalpojumu, novēlu Wolt restorāniem padomāt par detaļām – iepakojumu noformējumu, pievienotiem piederumiem un salvetēm, personalizētu pieeju, mazajiem bonusiem un kopumā – profesionalitāti it visā! Jūs esat mans ikdienas glābiņš!”

Radio balss un DJ Maija pēc Wolt restorānu vērtēšanas maratona aicina savu piedāvājumu veidošanas procesā vēlreiz rūpīgi pārdomāt, kurus ēdienkartes ēdienus pielāgot piegādes servisam, ar kritisku aci izvērtējot, kuri no ēdieniem tomēr nespēs saglabāt savu augstāko kvalitāti un izpildījumu šādā formātā.

Ņemot vērā žūrijas sastāvā aizrautīgi pavadīto laiku, Jānis Krīvēns savā ieteikumā restorāniem uzsver, ka “cilvēki ēd ar acīm” – viena lieta ir skaidri sarakstīt maltītes sastāvdaļas, bet otra, restorānu klientam vēl svarīgāka, ir iespēja apskatīt vairākas kvalitatīvas ēdiena bildes, lai pieņemtu lēmumu par labu noteiktam piedāvājumam.

Tavs mīļākais “Wolt” restorāns gaida Tavu balsi!

Pēc žūrijas vērtējuma izvēlēti TOP 10 finālisti katrā no 9 kategorijām, par kurām ikviens Wolt aplikācijas lietotājs tagad var nodot savu balsojumu, lai noskaidrotu, kuri restorāni plūks uzvaras laurus šajā gadā. Līdz 2024. gada 2. janvārim vari balsot katrā kategorijā vienu reizi diennaktī. Restorāns ar visvairāk balsīm katrā kategorijā 5. janvārī iegūs uzvarētāja titulu.

Tavam balsojumam ir nozīme. Tagad stafete ir nodota Tavās rokās, lai izlemtu, kurš restorāns ir pelnījis uzvaru. Balso un palīdzi mums izvēlēties uzvarētājus!

https://woltawards.com